chiro kleinravels W

Jeugdverenigingen schuimen heel Vlaanderen af om meerdere kampeerplaatsen te vinden omwille van de bubbels die niet te groot mogen zijn in deze fase van de exit corona strategie..

Vlaanderen probeert een nieuwe manier uit om hun leden de kans geven om toch een leuk vakantiekamp te beleven, en waar gaat dat beter dan in Ravels, Weelde of Poppel.

Hoe werkt Welcome to my Garden?

Het concept is super simpel en daarom zo sterk. Iedereen die in zijn achtertuin ruimte heeft voor avonturiers met een tentje, kan zich als 'camping' aanmelden op de website welcometomygarden.be. Vervolgens kun je je aanmelden als gast als je het wel ziet zitten om daar te overnachten. Die overnachting moet je dan verder afstemmen met de 'camping' wat betreft hoe laat je arriveert etc. Je mag dan vervolgens 48 uur blijven.

Faciliteiten variëren uiteraard. Zo hebben de meeste plekken goede sanitaire voorzieningen (of in ieder geval een toilet) beschikbaar voor iedereen die komt overnachten en is er water en elektriciteit. In sommige gevallen hoef je de tent zelfs niet eens mee te nemen en staat er al eentje voor je klaar.

Op de actuele kaart kun je zien dat een hoop Belgen een kampeerplaats aanbieden. Met groen zijn ook bivakzones aangeduid: plekken in de natuur waar je op een x-aantal meter van een paal mag kamperen (ook wel paalkamperen genoemd). Gratis campings in de natuur dus, zonder faciliteiten. Als je van een beetje avontuur houdt dan zijn de bivakzones een goed idee. Maar ook het tuinkamperen lijkt me heel tof. 

Locaties in Ravels-Weelde-Poppel.

Op het platform “WELCOME TO MY GARDEN” kunnen mensen zich dus aanmelden die hun land/weide/bos….. ter beschikking willen stellen om te fungeren als één van de schaarse kampeerplaatsen.

Eén van de families die zondagavond hun stukje grond hadden aangeboden uit Klein Ravels had de dag daarop al contact met een groepje jongeren uit de buurt van Sint Niklaas die maandagavond hun tenten al opstelden.

Ook in Poppel konden we een locatie vinden op de map van het platform die een aanbod had lopen om een groep jongeren een kampplek aan te bieden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren