20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0047

De dreigende wolken boven het Voorlaar voorspelden niet veel goeds voor de kinderspelen maar gelukkig waren de weergoden schappelijk op deze eerste astronomische herfstdag.

Het was maar goed dat de organisatoren stipt om 14:00 met de spelen begonnen want de laatste fiets van het zesde leerjaar was amper over de finish of het begon stilletjes te regenen.

De kleuters hadden gelukkig het zonnetje nog op hun wangen toen ze de ringen mochten gooien over de kegels.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0083

Na de kleuters die hun kermisgeld al waren gaan opeisen kwam het 1e leerjaar. Die jongens en meisjes mochten hun schoen proberen terug te vinden uit de hoop.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0119

Bij het kubb spel van de tweede klas werd het gevaarlijker voor de toeschouwers. Hier en daar waren er een paar bij die het niet zo nauw namen met de toeschouwers die nogal dichtbij stonden zodat er naar dekking moest gezocht worden.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0158

Het derde leerjaar werd verdeeld in verschillende groepen die het bekende waterspel mochten doen dit jaar. Om medische redenen werd er vanaf dit jaar gekozen om met individuele flesjes te werken voor iedere deelnemer. Waar jaren terug uit de grote zinken badkuip mocht worden gezogen is het tegenwoordig raadzaam om een beetje meer zorg te dragen voor de persoonlijke hygiëne.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0214

De jongens en meisjes van het vierde jaar mochten zich meten met het knikkerspel. Ook hier staat de tijd niet stil en werd gekozen voor de veiligere plastic lepels.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0275

Zaklopen is ook altijd een geliefkoosde tak geweest van de kermisspelen en zo was het ook dit jaar. De Post had voor de juten zakken gezorgd en we zagen de jongens en meisjes van het vijfde leerjaar laagvliegen in hun zakken tot ze over de finish waren.

20190923 Kinderspelen maandag Weelde kermis 0294

Als laatste kwam de surplace dischipline aan bod. Het doel was om zo traag mogelijk te fietsen en zo mogelijk een “surplaceke” te doen om alzo als laatste over de finish te komen. Dit was spek voor de leerlingen uit het zesde leerjaar en blijkbaar wars er hier eentje die al enkele jaren wachtte om zijn kunsten te vertonen in deze discipline. Met de hand hield hij zijn band in evenwicht zodat hij simpel als overwinnaar uit de bus kwam.

Wellicht zal volgend jaar aan het reglement worden gesleuteld zodat dit truukje niet meer mogelijk is.

Als u de foto’s nog eens wil bekijken, dat kan hieronder via de link.

1rawepo cameraFotoreportage Kinderspelen Welk Kermis © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren