Straattekenen2019

Naar aloude traditie kwamen gisteren in Weelde de kinderen samen in het Voorlaar om mee te doen aan het straattekenen.

Alle deelnemer(tje)s werden na afloop betaald voor hun tijdelijke meesterwerk.

Kinderen, maar ook ouders teleurgesteld over kermis in Weelde.

Het goede weer zal er wel hebben bijgedragen tot de sfeer tijdens het tekenen. Dat was perfect voor zowel de kunstenaartjes als de toeschouwers die weer in grote getale de kunstwerken kwamen bewonderen.

Na afloop kwam de koude douche echter ….. er staat bijna niks op de kermis! Geen leuke kramen voor de kinderen buiten de obligate paardenmolen en enkele andere kraampjes.

We vrezen dat de kermis op deze manier geen lang leven meer beschoren zal zijn. We hoorden al morrende ouders die niet wisten hoe hun kroost zou gaan reageren op deze teleurstellende vertoning.

Blijkbaar zou de oorzaak liggen in het feit dat er in deze maand 5 zondagen zitten. Dat zou botsen met andere data in de omliggende gemeentes en daar is Weelde de dupe van omdat wij hier voor de rest van Vlaanderen in een uithoek van de wereld liggen. Waar we in Ravels en Ravels-Eel nog een mooi aantal kramen zagen, waarop of waarin de kinderen zich konden uitleven en er snel hun kermisgeld door konden draaien,  is er voor de grotere kinderen enkel het Lunapark waar menig ouder zijn kind liever niet te lang ziet vertoeven.

Hopelijk is dit een gevolg van de vijf zondagen en kunnen we volgend jaar weer een volwassen kermis tegemoet zien. We zullen alvast vanmiddag ons licht eens gaan opsteken aan het kermiscafé van de kinderspelen na het kermisconcert van JSNK in het Parochiecentrum.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren