zeepkistenrace

Wij ,  een carnavalsgebuurte  uit Weelde , zijn van plan om voor de eerste keer in de geschiedenis van groot Ravels een “zeepkistenrace” te organiseren.

 Het is onze bedoeling dat dit een wederkerend evenement wordt en wij willen hier een echt volksfeest van maken waarbij -bijna- iedereen kan deelnemen en waarbij de deelname uiteindelijk belangrijker gaat zijn dan het winnen.

 Uitgelezen parcours vraagt om supporters...

 Wij zorgen voor het parcours maar ook voor randanimatie voor de kleinere kinderen en natuurlijk een tent voor een hapje en een drankje voor de deelnemers en hun supporters.

 Dit moet een feest worden waarbij vrienden , buren , leden van verenigingen , sportclubs , en andere samen een zeepkist in elkaar knutselen en zich hiermee kunnen meten met hun “tegenstanders”.

Prettig gestoord is OK, maar handigheid helpt.

 In elke vereniging zijn er wel een paar "handige Harry's" die het voertuig kunnen bouwen en dan hebben jullie nog een chauffeur nodig en een paar duwers , per club-vereniging mag er worden deelgenomen door meerdere teams met verschillende voertuigen of met hetzelfde voertuig.

Place to be…

Dit zou doorgaan op het plein voor het gemeentehuis in Weelde en dit op zondag 7 juli , bij slecht weer proberen we een alternatief te voorzien in een legerhal maar hier zijn nog in onderhandeling met het gemeentebestuur.

Er worden 2 categorieën voorzien , jeugd van 10 tot < 16 jaar en volwassenen + 16 jaar , deelname prijs voor de jongere is 5 € per team en voor de volwassenen 10 € per team. Er zijn prijzen voorzien en dit voor de snelste in elke categorie maar er zal ook een prijs zijn voor de meeste originele “ zeepkist “ en ook een pechprijs.

Het parcours zal +/- 200 meter lang zijn en voorzien zijn van een starthelling , een water- en zandbak en nog wat andere obstakels.  Een team bestaat uit 1 bestuurder van de zeepkist en 1 of max 2” douwers” die na een gedeelte van het parcours inspringen om de snelheid erin te houden.

 RAMP ZEEPKISTENRACE

Om een idee te hebben van wat de bedoeling is , zie de video onderaan en verder ook nog info van hoe een zeepkist te bouwen , maar je kan uiteraard ook een bestaande go cart ombouwen, elk voertuig moet minstens  3 en max 4 wielen hebben , voorzien van een stuur en rem installatie en enkel aangedreven door duwkracht (GEEN TRAPPERS)

Voor meer info kan je contact opnemen met Ronny Stabel of Koen Moonen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren