20180924 Kinderspelen3

Na het vreselijke weer op zondag was het gisteren gelukkig een stuk beter voor de kinderspelen.

Al meer dan 50 jaar houden de mensen van het kermiscomité de traditie levendig en delen centjes uit aan de kinderen van het 1e tot en met het 6e leerjaar die in Weelde wonen.

Bonnetjes in plaats van geld

De laatste jaren krijgen de kinderen tegoedbons  voor de kermisattracties in plaats van geld zodat de foorkramers ook nog wat kunnen verdienen.

Zoals elk jaar weer worden de kinderen vanaf het eerste leerjaar ferm aangemoedigd door ouder, vrienden en grootouders die ook elk jaar weer in grote getale komen kijken hoe hun snaken het ervan af brengen op deze ludieke wedstrijdjes.

20180924 Kinderspelen2

Zo kunnen de kleinsten ringwerpen maar moeten de oudste kinderen zich met elkaar meten met het gekende “sur-placen” uit het wielrennersmilieu. 

Sommigen proberen al te raden welk wedstrijdje ze moeten betwisten en zo komt het dat er slimmeriken zijn die anticiperen om daaruit wat voordeel te halen. Zo was er een slimme meid die had geraden dat zij dit jaar de “schoenen zoek run”  mocht doen. Ze had speciaal daarvoor heel snelste bottekens aan gedaan en was daardoor dan ook de beste in haar reeks. Eerste zijn brengt meer op en dat is hetgeen wat telt zal ze gedacht hebben…. En gelijk had ze ?

20180924 Kinderspelen1

Ook het flesjes vullen was weer een moeilijke klus om dan nog maar te zwijgen van de knikker overbrengen. Ook hier werd af te toe door sommigen wat losjes met de regels omgesprongen maar dat deert de meesten niet, ze hebben allemaal plezier in de spelen en dat is wat telt. 

Zaklopen behoort al sinds mensenheugnis tot het kinderspelen gamma zodat er elk jaar weer een klas moet proberen ook hierin de snelste te zijn, niet het gemakkelijkste nummer....

Tot volgend jaar maar weer en bedankt aan de mensen van het kermiscomité.

1rawepo camera  Fotoreportage kermisspelen  © RAWEPO  |  AV

Klik op bovenstaande link of bekijk de foto's via de reeks hieronder. 

  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren