kindertekenen1

Gisterenmiddag stond het Voorlaar helemaal spic & span om de jonge  kunstenaars te ontvangen voor het straattekenen in het kader van de kinderspelen.

Ondanks het minder goede weer waren er toch redelijk wat kunstenaars in spé komen opdagen  en kleurden ze het beton naar hartenlust in vele mooie kleurtjes. 

kindertekenen2

Veel inspiratie.

Heel het Voorlaar was volzet met kleine Picasso’s en oude meesters in de dop om hun kunsten te vertonen, want er was geld mee te verdienen dat kan worden gebruikt op de komende kermisdagen.

Over de jurering hebben we niks opgevangen, maar we zijn er zeker van dat alle tekenaars een ruime beloning hebben mogen ontvangen in de vorm van baar geld of bonnetjes voor de kermisattracties.

De kleinste peuters hielden het bij het moderne expressionisme, maar de oudere kunstenaars probeerden wat meer herkenbaar werk op straat te leggen terwijl de ouders engrootouders hier en daar met de paraplu moesten bijspringen als er weer wat druppels uit de hemel hun kunstexploten kwamen bedreigen. 

kindertekenen3

Kermiscomité vind onderdak in garage ambulancedienst.

kindertekenen11 kindertekenen10Ondertussen was het kermis-comité nog druk in de weer om de verkeersberichten te volgen want het kermiscafé dat vanmorgen al opent moet voor de financiën zorgen van de kinderspelen van maandagmiddag.

Gelukkig kreeg het comité groen licht van de gemeente en de ambulancedienst om gebruik te mogen maken van de ambulance standplaats naast het OCMW. Voor één keer staan de ambulance buiten en kunnen de kermisbezoekers binnen schuilen voor de regen die eventueel zou kunnen vallen. 

Het is ook een zeldzame gelegenheid om de ambulancedienst van binnen uit de bekijken, en met de opbrengsten worden de kinderspelen gesponsord, u bent dus van harte welkom vanmiddag in Weelde op de kermis aan het Heilig Hartplein. 

Alle kinderen die in Weelde wonen, tot en met het zesde leerjaar kunnen en mogen deelnemen aan de kinderspelen op zaterdag en maandagmiddag om op die manier wat extra centjes te verdienen waarmee ze zich op de kermis kunnen vermaken. Het kermiscomité dankt de gemeente en allen die hebben bijgedragen om ook dit jaar weer de fondsen bij elkaar te schrapen om de spelen mogelijk te maken. 

1rawepo camera     Fotoreportage Straattekenen Kermis Weelde

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren