Brielle

Naar jaarlijkse traditie trekken de inwoners van Ravels ook deze zomer weer naar het Nederlandse Brielle, het dorpje waar Nicolaüs Poppelius, die ook zijn naam gaf aan onze nieuwe pastorale eenheid. 

De bedevaart gaat dit jaar door op donderdag 26 juli, een organisatie van de parochie St. Michiel met medewerking van de Heemkunde- en Erfgoed Vereniging Nicolaüs Poppelius.

DONDERDAG 26 JULI 2018

parochie st michielJe kan de som van 59 euro per persoon komen betalen vanaf maandag 2 juli tot en met ten laatste op maandag 16 juli bij :

Frans VERHOEVEN, Molenstraat 30 te 2381 WEELDE, tel. 014/657685

 Inschrijven kan uiteraard ook (en bij voorkeur) door overschrijving van het verschuldigde bedrag  van 59,00 euro per persoon ten laatste tegen maandag 16 juli op de rekening BE78 7333 5215 4486  van parochie St Michiel Weelde , Weeldestraat 90 te 2381 WEELDE,  met vermelding van uw naam, het aantal personen en uw opstapplaats.

Opstapmogelijkheden:

Ravels (kerk) : 7.30 uur  -  Ravels-Eel (kerk) : 7.35 uur  -  Weelde Kerk St Jan : 7.40 uur 

Weelde H. Hartplein : 7.40 uur  -  Weelde Singelstraat  : 7.40 uur  -  Poppel (kerk) : 7.45 uur

Programma:

Bij aankomst aan de bedevaartkerk van de Martelaren Van Gorcum in Brielle worden we verwelkomd met een tas koffie/thee en een versnapering.

Om 10.00 uur gaat E.H. Bert Pluym voor in de EUCHARIS-TIEVIERING en bij de OMMEGANG rond de plaats waar de martelaren vermoord werden. Als alternatief kunnen mensen in de voormiddag kiezen voor een bezoek aan het HISTORISCH MUSEUM DEN BRIEL, Markt 1 te Brielle (inkom = 4 euro en is niet in de prijs inbegrepen)

westland

‘s Middags omstreeks 12.30 uur gebruiken we in Oostvoorne een broodmaaltijd. Na onze broodmaaltijd rijden we naar het serregebied ten zuiden van Den Haag en brengen we een bezoek aan het THEMAPARK DE WESTLANDSE DRUIF te Monster en worden we welkom geheten in de wereld van de druif. 

Dit is een mooie samenvatting van álles dat bij Themapark De Westlandse Druif gebeurt om die prachtige ronde, sappige, verfrissende, dorstlessende, Westlandse druiven te kweken.

Ze worden, ongeveer zoals in de streek van Overijse, ambachtelijk geteeld in serres. Door de druiventrossen te ‘krenten’ (= uitdunnen van de korrels) ontstaat een prachtige volle tros met grote druiven. De druiven zijn uiteraard perfect om zo gegeten te worden, maar ze worden ook gebruikt voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten.  Tevens is er de mogelijkheid om druiven aan te kopen.

Na dit bezoek zakken we terug af naar de provincie Noord-Brabant waar we in de buurt van Breda de dag afsluiten met een heerlijke driegangen maaltijd. Tenslotte keren we daarna terug naar huis via een stop op onze verschillende opstap-plaatsen. En zo hopen we ergens omstreeks 20.00 uur – 21.00 uur terug thuis te zijn.

 

WE WENSEN IEDEREEN EEN AANGENAME BEDEVAART EN EEN FIJNE, GEZELLIGE DAG !

 

parochie st michielheemkundekring nicolaus poppelius 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren