IMG 8426

Zoals u hier eerder al kon lezen, zetten verschillende jonge muzikanten van SNK Weelde de afgelopen maanden al prachtige muzikale prestaties neer tijdens de verschillende Wedstrijden voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO.

Op zondag 6 mei sloot Lucas Van Gils deze periode op grandioze wijze af: hij werd Belgisch Kampioen!

 DSCF1588

Provinciale Wedstrijden

Starten deden we dit jaar op zondag 25 februari in Schoten met de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO Antwerpen. Het podium kleurde hier duidelijk SNK-blauw en onze jonge Koperblazers brachten maar liefst 11 (!) titels van Kampioen en Vice-Kampioen mee naar Weelde!

Een week later mochten de SNK-saxen hun kunnen demonstreren tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO Antwerpen in Brasschaat. En ook zij deden het schitterend met als resultaat nog 2 extra Kampioenstitels!

Vlaamse Wedstrijd

De titels van Kampioen en Vice-Kampioen tijdens de Provinciale Wedstrijden zorgden bovendien voor een ticket voor de Finalewedstrijd van VLAMO op zondag 22 april. Meteen de dag na het Jaarconcert van SNK Weelde, gaven onze muzikanten alweer het beste van zichzelf tijdens deze wedstrijd met muzikanten uit alle Vlaamse provincies in de Singel in Antwerpen!

IMG 8424En ook daar werden fantastische prestaties neergezet: Maar liefst 7 (!) podiumplaatsen en een Kampioenstitel voor Jarne Timmermans in Tweede afdeling én voor Lucas Van Gils in Eerste afdeling! Wie had dat na zo’n superdrukke periode durven dromen?

Bovendien eindigde het hier nog niet voor Lucas! Een Kampioenstitel in Eerste afdeling,afdeling Uitmuntendheid en Ere-afdeling betekent immers ook een ticket naar het Belgisch Kampioenschap voor Solisten! Op zondag 6 mei werd Lucas dus verwacht in Eupen voor ‘Sonatina’, het Belgische Kampioenschap, georganiseerd door de drie regionale muziekfederaties (Födekam Ostbelgien, l’USM uit Wallonië en Vlamo)…

 Sonatina, Belgisch Kampioenschap

Tijdens ‘Sonatina’, de Belgische Wedstrijd voor Solisten, nemen de beste Slagwerkers,Houtblazers en Koperblazers van het land het tegen elkaar op. Slechts 23 muzikanten uit heel België waren geselecteerd om deel te nemen en het beste van zichzelf te laten horen in het ‘Kolpinghaus’ in Eupen.

En onze SNK’er Lucas deed het dan ook voortreffelijk! Met zijn schitterend solowerk en zijn bijzondere muzikaliteit oogstte hij volop lof en bewondering bij het publiek én bij de jury!

Zijn ongelooflijke prestatie werd beloond met een fantastische 94,75% én de titel van Belgisch Kampioen!

Enorm trotse SNK

SNK Weelde is bijzonder trots op Lucas’ prachtige prestatie en wil hem dan ook graag van harte feliciteren! Op 11-jarige leeftijd de titel van Belgisch Kampioen kunnen bemachtigen,dat belooft voor de toekomst! Proficiat, Lucas!

Uiteraard willen wij ook onze enorm gemotiveerde dirigente en leerkracht Koper Yvonne Peters van harte feliciteren en bedanken voor haar zeer professionele begeleiding! Jullie verdienen allebei een staande ovatie en een oorverdovend applaus!

DSCF1602

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren