Jarne Timmermans

Wat een weekend: Na prachtig Jaarconcert schitteren SNK’ers op Finalewedstrijd in Antwerpen!

Na een drukke week vol repetities en voorbereidingen voor het Jaarconcert, bezorgden de muzikanten van SNK Weelde het publiek van De Wouwer een prachtig concert op zaterdagavond 21 april! Maar aan sommigen onder hen werd ook op zondag 22 april nog een serieuze inspanning gevraagd!.....

Op zondag vond immers de (Vlaamse) Finalewedstrijd van VLAMO plaats in de Singel van Antwerpen! Op deze Finalewedstrijd mogen uit elke provincie de beste twee Solisten en Kleine Ensembles per afdeling deelnemen. En of hier weer fantastische prestaties werden neergezet!

Finalewedstrijd van VLAMO!

Zondag 22 april: de dag van de 10 Miles en de Marathon van Antwerpen, maar evengoed de dag van de Finalewedstrijd van VLAMO! En wees maar zeker dat niet alleen de lopers in Antwerpen serieuze inspanningen leverden! Net zoals bij de Provinciale Wedstrijden verschenen alle muzikanten van de Finalewedstrijd immers voor een professionele jury die hen vanuit hun vakkennis beoordeelde!

In Weelde werd met verschillende auto’s vol enthousiaste muzikanten en supporters vroeg vertrokken om op tijd in De Singel te zijn, waar het allemaal moest gaan gebeuren. Voor SNK startte de dag met de Kleine Ensembles.

  • In Tweede afdeling trad het SNK-kwartet aan met Jarne Timmermans, Lucas Van Gils, Cara Timmermans en Remi Beyens. Zij deden het meteen erg goed en behaalden niet minder dan 88,5% en een 3de plaats!
  • In Derde afdeling zetten ook het SNK-koperblazers- trio met Klaas Van Gils, Emma Van Gompel en Gilles Pinet en het SNK-sax- trio met Ruth Nwaokeibuogor, Bjarne van Puijenbroek en Jochen Schrauwen de dag goed in. Zij werden voor hun mooi samenspel beloond met 87% en een 2de plaats voor de koperblazers, en een knappe 81,5% voor de saxofoons!

Intussen lieten ook de Solisten van zich horen. Bij de houtblazers kwam Dynthe Schrauwen als eerste en enige soliste in actie voor SNK Weelde en dit in Derde afdeling. Dynthe zette met haar sopraansax een uitmuntende prestatie neer, die beloond werd met een geweldige score van 90% en een 2de plaats!

Bij de koperblazers gaven maar liefst 8 SNK-Solisten in verschillende afdelingen acte de présence.

  • In Ere-afdeling zorgde Guy Woestenburg voor een euphoniumsolo en behaalde een mooie 84,5%.
  • Bjorn Pijpers kwam in actie op cornet in de afdeling Uitmuntendheid. Met een prachtige solo en een bijhorende score van 85% zette ook hij een knap resultaat neer.
  • In Eerste afdeling brachten Lucas Van Gils en Branko Pinet beiden een solo op bugel naar voor. Zij werden voor hun fantastische prestaties beloond met voortreffelijke scores van 94,5% én de Kampioenstitel voor Lucas, en niet minder dan 89,5% voor Branko!
  • Jarne Timmermans en Remi Beyens kwamen in Tweede afdeling aan de beurt met hun solo’s op bugel en trombone. En zij kaapten hier zomaar even de Kampioenstitel én de 2de plaats weg! Hun schitterende scores van 92,5% en 88% spreken voor zich!
  • Cara Timmermans (hoorn) en Gilles Pinet (trompet) gaven het beste van zichzelf in Derde afdeling. Met respectievelijke scores van 85% en 91,5% én een bijhorende 2de plaats was ook hun prestatie niet minder dan uitstekend te noemen!

Wat een schitterende resultaten, maar liefst 7 (!) podiumplaatsen en 2 Kampioenstitels tijdens deze (Vlaamse) Finalewedstrijd: wat een fantastisch resultaat!!

Bovendien zorgt een Kampioenstitel in Eerste afdeling, afdeling Uitmuntendheid en Ere-afdeling voor een ticket voor het Belgisch Kampioenschap voor Solisten. Dit Kampioenschap heet ‘Sonatina’ en wordt georganiseerd door de drie regionale muziekfederaties (Födekam Ostbelgien, l’USM uit Wallonië en Vlamo).

Lucas Van Gils

Lucas Van Gils mag door zijn Kampioenstitel in Eerste afdeling dus deelnemen aan ‘Sonatina 2018’, het Belgisch Kampioenschap! Deze nationale wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 6 mei 2018 in Eupen. Lucas zal die dag in het verre Eupen de kleuren van SNK Weelde gaan verdedigen! Een dikke proficiat en veel succes, Lucas!

Trots SNK bestuur.  

SNK Weelde is zeer trots op de prachtige prestaties van al haar muzikanten tijdens deze Finalewedstrijd! Al deze muzikanten zijn kampioenen en zijn door de jury terecht beloond voor hun harde werk!

Ook de fantastische, zeer gedreven begeleiding van Yvonne Peters, dirigente van SNK Weelde en leerkracht koper, willen wij hier zeker benoemen! Haar bijzonder deskundige begeleiding haalt het beste in al deze muzikanten naar boven!

Welgemeende felicitaties aan alle SNK-deelnemers en aan Yvonne zijn hier dus zeker op zijn plaats! Wij wensen hen van harte een welverdiende proficiat!

FOTOREPORTAGES  

Meer foto’s van de SNK’ers tijdens de Finalewedstrijd kunt u binnenkort terugvinden op www.snkweelde.be! Ook de filmpopnamen die zondag gemaakt werden, kan u weldra terugvinden op het YouTube-kanaal van SNK Weelde (U kan op YouTube zelf zoeken op SNK Weelde of rechtstreeks kijken via deze link: https://www.youtube.com/channel/UCSwypGSvkbxKsx6sKQb9_Lw)! 

Geniet ervan!

SNK koperblazers

foto: © Nelke Van Driel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren