schakel1

De laatste zondag van augustus is het in de Kempen traditiegetrouw Schakeldag.

Overal zie je mensen fietsen, sommigen nog zoals in de goede oude tijd, de rest allemaal elektrisch ondersteund. We reden dit jaar zelf enkele hutten langs.

 

Pierenhut Ravels  |  ATB Kempen

In Ravels was voor de eerste keer de Pierenhut geopend bij de mensen van ATB Kempen. Als onze eerste stop omstreeks half twaalf (we zijn niet echt vroege vogels) waren daar al 300 starters genoteerd, alle vlaggetjes op en van de appelmand zag je de bodem ook al … 

 

schakel4

Voor deze eerste keer had ATB stevig uitgepakt met allerlei attracties en een heus optreden van de populaire country/bluesband “de Zingende Zaag”. Ook konden de echte liefhebbers een rondje proberen op het MTB parcours om hun skills te testen. 

Het weer was een grote meevallen het licht windje op kop deed deugd om de warmte wat te verdrijven.  Rond half één draaiden we ons voorste wiel richting Poppel om naar de Krombendershut te  vertrekken. Via de doorsteek aan ’t Ravels Kamp kon je via de Oudelijns richting Weelde, De Molenhut sloegen we even over want daar wilden we later de dag afsluiten. Er was precies wel veel volk afgezakt naar de Molen om alvast de honger te stillen met een snelle BBQ, altijd vaste prik bij de mensen van SNK Weelde.

 

Krombendershut Poppel  |  Radio Paloma

 

schakel2

Onder een stralende zon reden we dus richting Poppel langs de Hegge, weinig auto’s op de baan…. Iedereen weet na 30 jaar wel dat er op de Schakel liever niet teveel auto’s passeren op de Schakelwegen. Als niet frequente  fietsers ( pijnlijke zitbeentjes) waren we toch blij wanneer we het witte Krombendertentje eindelijk zagen opduiken tussen de maïs naast Radio Paloma. Helemaal in het Noorden van onze gemeente, waar Paloma ook al meer dan 30 jaar ( zijn die eigenlijk even oud als de Schakel zelf? ) radio uitzendingen maakt met vooral aandacht voor eigen Nederlandstalige producties en classics uit de voorbije decennia. U kan altijd op hen afstemmen via de frequentie 106 FM of via het internet met deze snelle link: RADIO PALOMA. U mag natuurlijk niet vergeten uw speakers open zetten van uw laptop of PC ?

 

schakel3

Ook hier was het een gestaag af en aan fietsen van vooral diegenen die voor het Noordelijke traject hadden gekozen over de Nederlandse gemeenten Chaam, Alphen en Baarle-Hertog. Hier was een doorsteek gemaakt door de Nederlandse provincie Noord Brabant om uit te komen in Meerseldreef in de tweede Belgische bult.

Bij de Krombendershut kon je even uitblazen en wat suikers opdoen met een heerlijk stukje vlaai terwijl je ondertussen kon genieten van de live uitzending van de lokale dj’s of een kijkje nemen in de radiostudio.

 

Molenhut Weelde  |  SNK Weelde

 

schakel5

Tegen halfvier waren we voldoende uitgerust om de terugtocht aan te vatten, richting Weelde. Ditmaal blies de wind in het voordeel, alweer een meevallertje. We waren dus snel in de Molenhut waar alle schaduwrijke plaatsen onder de grote notenboom al waren bezet. Er was echter nog plaats in de tent zodat we niet snel een plaatsje hadden gevonden om de laatste optreden bij te wonen van de blaaskapel.

Een hapje eten zat er ook nog in en zoals altijd stroomden vele lokale fietsers druppelsgewijs binnen, de Molenhut is er altijd om nog eentje te komen nuttigen vooraleer ze naar huis fietsen(?)

 

1rawepo camera Fotoreportage ... Schakelen in Ravels © RAWEPO  | Kaylee L.

We namen toch ons fototoestel maar mee om hier en daar wat foto's te maken van onze Ravelse Schakeltocht langs de drie hutten in Ravels, Poppel en Weelde, klik hier boven om ze te bekijken.

schakel6

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren