KSA Joepie 2017 kop

Zowat twee weken geleden namen 14 SKIM'rs van KSA Weelde deel aan de 27ste editie van de JOEPIE-tocht, een 4-daagse staptocht van in totaal 100 kilometer. Gedropt op een vooraf onbekende plaats en van daaruit stap voor stap naar een onbekende stad als eindbestemming, slaagden ze allemaal, begeleid door 3 leidsters, met brio in hun opzet. En dat was zondermeer een knappe prestatie.

KSA Joepie 2017 2Om de twee jaar wordt deze legendarische vierdaagse wandeltocht op zoek naar stad X georganiseerd voor de 14-16 jarige KSA’rs uit het hele Vlaamse land. Beladen met potten en gamellen, slaapzakken, matjes en rugzakken stapten de jongeren zich bij wijze van spreken de blaren op de voeten.

KSA Joepie 2017 1Maar JOEPIE is zoveel meer dan gewoon wandelen naar een onbekende stad X. Joepie, dat is goochelen met coördinaten, aartsmoeilijke tochttechnieken oplossen en zelf een slaapplaats zoeken. Het is soms ook een hel, en er worden onderweg allerlei verwensingen gericht op die f*cking rugzakken. Het is vier dagen afzien maar ook met vrienden vier dagen genieten. Kortom, Joepie is een unieke ervaring die je maakt met je KSA-vrienden over onbekende terreinen, met prachtige uitzichten en met die welverdiende voldoening eens je in stad X bent aangekomen…

KSA Joepie 2017 3In totaal 3000 deelnemers stapten op 11 april op de trein naar een onbekende bestemming om van daaruit te starten met de tochten. De SKIM'rs van KSA Weelde werden gedropt in Verviers in Franstalig België. En al meteen werd duidelijk dat ze niet de makkelijkste route onder hun voeten kregen geschoven, het was er immers behoorlijk heuvelachtig. Ze passeerden onder andere dorpjes als Soumagne en Olne om zo aan te komen bij hun eerste slaapplaats Retinne. En daar vielen ze letterlijk met hun g*t in de boter. Ze konden overnachten in een leegstaand appartement inclusief luxe badkamer en kregen van de eigenaar ook nog gratis pizza's aangeboden... Wow, dat was een meevaller.

KSA Joepie 2017 4Bij een vleugje zon konden onze sterke meiden dag 2 aanvatten, weliswaar met een klein probleempje... er was namelijk geen brood besteld bij de organisatie en van de gedroomde lekkere sandwiches was al helemaal geen sprake. De tocht liep dwars door akkers en velden en in Blegny, nochtans een toeristisch mijndorpje, was ook niet direct wat lekkers te vinden. Gelukkig kon hun honger gestild worden door enkele collega-KSA-leidsters die in Limburg op zoek waren naar mogelijke kampplaatsen voor de komende zomer en ruchtbaarheid hadden gekregen van de culinaire noden van de wandelaars. Beladen met fruit, vruchtensapjes, koeken, broodjes en zo meer troffen ze elkaar in het plaatsje Dalhem, waar zo rond 13 uur "ontbeten" kon worden.

KSA Joepie 2017 5 Het werd nog een loodzware dag, berg op en berg af, maar de volhouders van Weelde wisten na ruim 32 kilometer toch de slaapplaats in Visé te bereiken. Het was bijna 19u, gelukkig wisten de dames snel het plaatselijke scoutslokaal vast te leggen om te overnachten. Maar voor het slapen gaan was er nog een avondactiviteit in de vorm van een karaoke-show. En ja hoor, ook daar maakten die van Weelde indruk...

KSA Joepie 2017 6Ook dag drie werd weer loodzwaar. De tocht was opnieuw lang (+ 30 kilometer) en liep over vele hellingen, maar die van Weld hielden vol. Bijzonder knap hoe ze allemaal stopplaats Riemst wisten te bereiken. En ook hier, ze moeten toch bepaalde charmes hebben, vonden ze een uitstekende slaapplaats. Ditmaal stelde een jong en enthousiast koppel een hele ruimte in hun huis beschikbaar, inclusief een lekker ontbijt na de deugddoende nachtrust.

Gespreksonderwerp aan het begin van dag vier was uiteraard de eindbestemming van de stapvierdaagse. Stad X was in zicht, maar waar zou het allemaal stoppen na 100 kilometer ?IMG 5020 De af te leggen slotetappe was dan wel beperkt in lengte, de afgelopen dagen hadden toch duidelijk voor de nodige vermoeidheid en stramme spieren gezorgd. Maar dat gevoel maakte kort na de middag plaats voor een ongelooflijke euforie toen ze in Bilzen de eindstreep overschreden. Stad X was bereikt en er wachtte de volhouders nog een totaalspektakel met alle bijna 3000 finishers.

Met de trein werden onze KSA-meiden later afgezet aan het station van Turnhout...enthousiast en heel wat ervaringen rijker, maar ook vermoeid en met hier en daar een traantje. Maar bovenal... wat hebben ze dat goed gedaan. Van harte proficiat dames !

 

NOG MEER FOTOKES : JOEPIE Stapvierdaagse 2017 - KSA WEELDE (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren