opening theehuisje weelde
Vorige zondag opende in de oude pastorij van St. Michiel te Weelde het tweede Theehuisje van vzw Talander. 
Nadat hun eerste Theehuisje op de thuisbasis van Talander zelf een succes bleek was de volgende stap snel gemaakt.
 

Opening op de eerste zondag van juli.

Op de eerste zondag van juli werkte het weer gelukkig een beetje mee, het terras zat helemaal  vol, er moesten meer tafels worden bijgezet en de jongens van Talander hadden hun handen vol om de bestellingen rond te brengen. De bewoners van Talander hebben allen een verstandelijke beperking die hen er echter niet van weerhoudt om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.
Momenteel is het gebouw nog niet helemaal klaar, er worden nog werken uitgevoerd zodat het Theehuisje voorlopig zijn intrek neemt in de mobiele wagen achter het gebouw.
jos sierensWe konden even spreken met directeur Jos Sierens die in de wolken was met dit nieuwe initiatief.
“De mannen waren allemaal gemotiveerd om hier te komen werken. We hebben er speciaal een sollicitatie voor georganiseerd. Daarvoor moesten alle jongens die wilden komen werken in ons tweede Theehuisje een motivatiebrief schrijven die ze bij de sollicitatie moesten voegen. Zo hebben we er enkel kunnen weerhouden die de job nu mogen uitvoeren.
Naast het Theehuisje zullen er ook een aantal van onze mensen het onderhoud verzekeren van de omgeving rond de kerk en het kerkhof als tegenprestatie.”
 
Ook burgemeester Luyten was aanwezig om even kennis te maken met  de mensen van het Theehuisje. “ Het is erg belangrijk voor deze mensen om deel uit te maken van de maatschappij. Op deze manier kan de gemeente mensen die anders geen kans maken in onze moderne jachtige maatschappij  kansen geven om een zinvolle besteding te geven aan hun bestaan. Dit is voor iedereen een win-win situatie en we krijgen er een mooie bestemming bij in een prachtige omgeving. De ramen zijn al vervangen in het gebouw en de rest zal binnenkort volgen zodat het Theehuisje binnen een plaats zal krijgen. ”
 

Pastorie St. Michiel zorgt voor prachtige setting.

De gemeente Ravels nam enkele jaren geleden samen met Kempens Landschap het initiatief om de omgeving van de pastorij in Weelde historisch opnieuw te opwaarderen. Als eigenaar van het gebouw zocht de gemeente een zinvolle invulling en vond die in Talander.
Na het huis aan de jachtweg in Ravels, zal ‘de Burcht’ een nieuwe woon- en werkplek worden voor bewoners van Talander. Talander zal er met zijn bewoners de historisch waardevolle omgeving mee onderhouden. Daarnaast wil het er een tweede theehuisje starten. In een tweede fase moet het gebouw ook een nieuwe woonst bieden aan bewoners onder begeleiding. Deze plek in Weelde geeft Talander de mogelijkheid om zijn zorgaanbod verder uit te bouwen.
Elke zondagnamiddag geopend van 14h tot 17h
 
Pastorie Sint-Michiel
Dreef 4
2381 Ravels
 
stmichiel2015

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren