bloedgeven alcohol

Het Rode Kruis Ravels heeft beslist om na het bloedgeven voortaan geen alcohol meer te schenken.
Het was in het verleden altijd de gewoonte dat bloedgevers nog een gratis glas konden drinken na hun bloedgift.

Alcohol drinken na bloed geven, niet altijd goede zaak

bloeddonorIn ons collectief geheugen staat gegrift dat een Leffe of een Stout goed is voor de aanmaak van nieuw bloed na een donatie. Daarom ook dat de biertoog gewoonlijk vol stond als er weer een bloedgeefmoment was. Het bleef dan ook niet bij één glas, sommigen maakten er een leuke avond van op kosten van het Rode Kruis.
De rekening liep de laatste jaren echter zo hoog op dat er nu beslist is om geen alcohol meer te schenken bij het bloed geven. Het was eerlijk gezegd ook niet zo’n gezond signaal dat werd gegeven.

Voortaan alleen frisdrank, water of koffie.

Voorzitter Wiggenraad zag het moment schoon toen de drankenleverancier vorig jaar de zaak voor bekeken hield en de Rode Kruis medewerkers voortaan zelf moeten zorgen voor het aanslepen van de drank.
Dat de beslissing bij sommigen niet in goede aarde zou vallen is ondertussen duidelijk. We hoorden al meerdere klachten en sommigen dreigen al dat het dan gedaan zal zijn met het geven van bloed. Dat stemt toch tot nadenken, was het dan vooral om het bier te doen ... en niet om de hulpbehoevende medemens te helpen als de nood hoog is.


We zijn benieuwd of deze mensen een volgende keer nog zullen paraat zullen zijn als er enkel frisdrank, een kopje koffie of een glaasje water zal zijn om wat na te praten met de collega-bloedgevers.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren