F35A5771 001Het nieuwe jaar is al een weekje oud en dus kwamen op zes januari de Drie Koningen Gaspar, Melchior en Balthazar in de Ravelse kerststallen langs.

Het is in onze dorpskernen nog altijd een traditie dat de kinderen, uitgedost als koningen in de buurt rondgaan voor een extra Nieuwjaarscentje of een snoepje.

 

Sommigen hebben gewoon een sprei of deken omgeslagen en gaan voor de minimalistische koning, anderen hebben er echt werk van gemaakt en dragen ook bijna echte kronen om duidelijk te maken dat er niet mee te spotten valt.

Niet enkel de kinderen willen zingen over hun nieuwen hoed.... of den derde die ziek is ....


verrekijker 4_012In Weelde-Statie waren er wel niet zoveel zangers, maar dat werd later ruimschoots goed gemaakt door de afsluiter van de kerststalwerking waarbij alle consumpties over de toog gaan voor één luttele Euro. De kletskes moeten allemaal op, er worden geen halve lessen bewaard voor volgende editie, eind 2016.
Er waren er zowaar die zelf nog wel een liedje wilden beginnen zingen vooraleer ze naar huis gingen. Gelukkig dat we daar niet bij waren .....


Ook in Weelde en in Ravels kwamen de Driekoningen langs de kerststal om een warme chocomelk want de winter begint zo stilaan door te dringen tot onze Stille Kempen. De koude was nog draagbaar, maar de wind en de regen zorgden ervoor dat het toch barre omstandigheden waren om buiten te vertoeven, zeker voor koningen die dat niet gewoon zijn.
Tegen het eind van de week zullen alle kerststallen weer veiling opgeborgen zijn tot het einde van het jaar.

 

fotograafFoto's Driekoningen 2016

 

verrekijker 4 005

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren