quiza
In het najaar van 2007 startte Jasper Engelen en Stef Lauwers de vereniging Quiza op met als doel  de inwoners van Ravels-Eel te laten genieten van een dag of avond plezier.
Op 16 februari 2008 werd  het eerste evenement georganiseerd en vanaf toen volgde er jaarlijks quizzen, fotozoektochten en kinderspelen.
 
Gedurende 5 jaar zette Jasper en Stef zich samen met andere geëngageerde jongeren in voor inwoners en gezinnen uit Ravels. Quiza was een gevestigde waarde in Ravels geworden, maar  de opkomst van de doelgroep slankte stilaan af.  Daarom stopte we de werking in een nieuw jasje:  een lokaal erkend jeugdwerkinitiatief, waar kinderen en jongeren gewoonweg plezier konden maken.  Er werden spelnamiddagen en kinderdisco’s georganiseerd op de gewenste locaties, voor de gewenste feestjes. Quiza was niet meer bezig met het rondsels van inwoners, maar we lieten de inwoners zelf op ons afstappen en zo werd er op vraag van een activiteit georganiseerd.
 
  
Het aanbieden van de verschillende activiteiten was een groot succes, maar een zeer intense hobby voor ons als animatoren. Het jeugdwerkinitiatief, dat een idee was van Jasper Engelen, telde opdat moment 8 gemotiveerde leiders, maar na enkele jaren bleven er nog maar 3 leiders over. Daarom moesten we na 3 jaar onze werking noodgedwongen veranderen. Het was niet langer haalbaar om de activiteiten kwalitatief  te blijven aanbieden. Het slorpte veel vrijetijd op en bovendien begon school- en weekendwerk er onder te leiden. Op dat moment, bijna een jaar geleden, dreigde onze volledige vereniging te worden stopgezet.  Dit lieten we niet gebeuren en de bedoeling was om een betaalbare uitleendienst met spel-, audiovisuele en technische materialen op te starten. Het zou een pasklare oplossing zijn voor iedereen die een spelnamiddag of een spetterende (kinder) fuif wou organiseren, maar dit concept bleek niet zo eenvoudig te zijn als eerst gedacht. Het zou minder tijdrovend moeten zijn als de activiteiten op locatie, maar dit bleek al snel niet het geval te zijn en na een lange periode, zonder werking, hebben we dan toch besloten om er definitief een einde aan te maken… 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren