stamboom digitale week

Wie is er niet benieuwd naar zijn familieverleden? Iedereen heeft er wellicht al wel eens bij stil gestaan.

Wil u er meer over weten door bijvoorbeeld uw eigen stamboom te maken? Dat kan tegenwoordig tamelijk eenvoudig met de computer. Iedereen met een beetje geduld is in staat om dit zelf voor mekaar te krijgen.  

digitale week2015

 

Digitale week bij Digidak


Binnenkort is er weer de Digitale Week, een hele week lang worden er in heel het land speciale dagen georganiseerd waar bepaalde aspecten aan bod komen om de digitale kloof te overbruggen en  in Ravels heeft de groep vrijwilligers van Digidak  gekozen voor enkele speciale workshops waaronder het stamboom maken.  

Op 24 april kan u terecht in het Molenslop in Weelde voor een namiddagje stamboom maken met de computer. Daar worden u door enkele ervaren mensen de beginselen bijgebracht, hoe begin ik eraan? Wat zijn de mogelijkheden? Wat moet ik weten?

De workshop begint om half twee en duurt tot half vijf. Er wordt vooral aandacht besteed aan de start van zo’n stamboomproject, hoe het verder loopt bepaald u zelf…. Wil u foto’s gaan bijvoegen, aktes of  andere wetenswaardigheden, alles is mogelijk als u eenmaal gebeten bent door de microbe….

 

Plaats voor tien inschrijvingen

family treeEr kunnen maximaal een tiental mensen deelnemen aan deze worskhop, indien u een laptop heeft kan u deze gerust meebrengen. Voor de mensen met een vaste computer of PC zijn er vijf computers ter beschikking en zoals gezegd wordt u begeleid bij uw eerste stappen.

We zullen eerst het programma op de computer zetten zodat u dit later eventueel thuis ook op uw eigen apparaat kan doen zodat u dan verder kan bouwen aan uw eigen stamboom. De gegevens worden automatisch op uw computer gesynchroniseerd en u kan dit overal met elke computer nakijken of tonen aan uw familie of vrienden.

De stamboom wordt namelijk ook bewaard via internet zodat u uw ervaring kan delen als u dat wenst met uw familieleden die dan op hun beurt hun eigen gegevens kunnen bijwerken.

 

Wie weet wat u allemaal tegenkomt bij uw verre voorouders?

Een echte aanrader als u geïnteresseerd bent in uw afkomst… als u deze workshop nu wil bijwonen bent u alvast ingewerkt wanneer in de herfst de dagen opnieuw beginnen korten en u iets anders wil doen dan alleen maar TV kijken.

 

      Digidak info en inschrijvingen Digitale Week bij Stephanie Van Loon:

             via  telefoon:  014 46 24 09 (Di. – Vr.)

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren