rommelpotterij 
Vroeger werd er ‘s maandags in de carnavalsvakantie (dit jaar:16 februari) langsgegaan bij de mensen om "rommel potterij" te zingen.
(‘rommel potterij zingen’ betekent dat de kindjes deur aan deur, in een carnavalsoutfitje, gaan zingen. Ze ontvangen dan een centje in hun ‘rommelpot’ of een snoepje.’) 
 
Enkele ouders leek het leuk om deze  traditie terug onder de aandacht van de mensen te brengen. Zij hebben echter nog een doel met het nieuw leven inblazen van deze Rommelpotterij. Zoals sommige mensen wel bekend is heeft Tess van de Pol ( leerling De Negensprong Poppel) leukemie. Tess zal een zware tijd tegemoet gaan nu deze verschrikkelijke ziekte voor de tweede maal terug is en duidelijk is dat een beenmergtransplantatie  noodzakelijk zal zijn. Een aantal kinderen en klasgenootjes van Tess vroegen zich af of zij niet wat voor Mila (zus van Tess) en Tess kunnen betekenen in de vorm van een groot cadeau om hen te ondersteunen in deze zware tijd. 
 

Maandag 16/02: Rommelpotterij zingen voor TESS.

Maandag 16 februari gaan de kinderen met hun zelfgemaakte rommelpot in Poppel langs de deuren om geld op te halen. Bij deze georganiseerde groepen zal een volwassene aanwezig zijn die een extra pot bij zich heeft. Deze pot is herkenbaar aan de vissen, iets waar Tess dol op is. In deze pot kan een donatie speciaal voor Tess gedaan worden.  
Na afloop zal er een samenkomst zijn in de gemeentezaal van Poppel waar de Tess-potten zullen worden geleegd in een verzamelpot en waar de kinderen desgewenst een deel of al hun centjes kunnen afstaan. Hier is ook nog de mogelijkheid om een lekkere pannenkoek en wafel te eten (Femma en Gezinsbond). Dus wie zin heeft is welkom van 14.00u tot 16.30u. Van de verzamelde bijdrages zullen dan de cadeaus worden gekocht en worden aangeboden tijdens een groot benefiet op 6 april a.s.
 
Voor diegene die niet mee gaan rommelpotten maar wel een vrijwillige bijdrage willen komen afgeven zijn ook van harte welkom in de gemeentezaal tussen 14:00 uur en 16:30.
Voor de kinderen die nog wat willen oefenen hebben we even nog enkel kinderliedjes opgezocht ; Het Rommelpotterij liedje begint precies op minuut 1:00 .
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren