IMG 2850
Zondagvoormiddag verzamelden de bewoners en ex-bewoners van het Poppelse Maarle om na een dikke tien jaar nog eens met zijn allen de voeten onder tafel te steken voor een bourgondische brunch naar aloude gewoonte. 
Hoewel Maarle niet het grootste gebuurt is waren er toch wel een 150 personen ingegaan op de uitnodiging waaronder ook een 30 tal kinderen tussen de 3 en 12 jaar.
IMG 2819

"Alles begon met de legendarische mussenclub."

Toen midden jaren zestig de jeugd van Maarle hun “Mussenclub” op poten zette om zich bezig te houden in het weekend door met de luchtbuks op de overvloedige mussenplaag te gaan schieten om deze daarna  klaar te maken en met een frisse pint door te spoelen. Een traditie was geboren, Mieke pap werd voorzitster van de populaire jongerenclub die zelfs nog in Duitsland “op de lappen” ging. Het duurde zelfs niet lang of Maarle kermis werd in het leven geroepen door dezelfde kern van bezige bijen uit het Maarle gebuurt.
Tegen de jaren negentig was echter het vet van de soep zoals bij zovele buurtverenigingen in de regio,  de activiteiten werden afgebouwd, of een beetje vergeten wegens het ouder worden van de initiatiefnemers enz… tot er een tiental jaar geleden zelfs bijna helemaal niks meer gebeurde in het eens zo bruisende Maarle. 
IMG 2828

Nieuwe generatie is opgestaan en neemt roer in handen.

Ondertussen zijn we alweer enkele generaties verder en stonden er een tijdje geleden enkele jonge gasten aan het roer om het verleden terug nieuw leven in te blazen. Ze hoorden van hun ouders altijd die verhalen hoeveel plezier er vroeger in Maarle wel werd gemaakt en wilden wel eens proberen om dit ook met hun eigen jonge gezinnen te kunnen meemaken. 
Ze zochten oud voorzitter Jan Van Dommelen op en het duurde niet lang voor de plannen de pan uit swingden, vooral de vier organisatoren Paul Timmermans, Marc Maes, Hans Jacobs en Filip Verhaeren waren met hun vrouwen de drijvende krachten achter dit nieuwe ontbijtproject, dit alles onder het goedkeurende oog van ere-voorzitter Jan.
 

Loods van Jan & Kee omgetoverd tot feestzaal.

IMG 2841Voor de muziek zorgde DJ Seppe, er werd ook een Clown aangesleurd en de kinderen konden zich laten schminken om dat met de fietsjes door de loods van Jan en Kee Heykants te snorren die voor de gelegenheid was opgepimpt tot een echte feestzaal, tot en met de “echte” kristallen luchters.  Dank zij enkele sponsors kon de prijs worden gedrukt waarvoor dank aan de Vleeshoeve, Hens Heykants, Jaco en Aernouts.
Ivo Joos zorgde voor een uitgebreide ontbijttafel waar iedereen zich aan kon tegoed doen en Marjet Verhaeren en Lea Van Dommelen zorgden voor een ketel lekkere soep waar ze voor bekend staan in heel Poppel en ver daarbuiten.
Het was er in alle geval een zeer aangenaam gezelschap en we twijfelen er niet aan, een traditie die stilaan in de vergeethoek was geraakt zal vanaf heden weer elk jaar met groot enthousiasme worden bijgewoond door de bewoners van vroeger en nu uit buurtgemeenschap Maarle in Poppel.
 
U kan nog een heel pak meer foto(s bekijken in het volgende album:
fotograaf  
ONTBIJT IN MAARLE VOOR BEWONERS 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren