bloedgeven vakantie

De zomervakantie is traditioneel een periode waarin er minder bloed wordt gegeven. Daarom stelt het Rode Kruis elk jaar alles in het werk om een ideale bloedvoorraad te voorzien voor deze tijd.

Op dit moment, enkele dagen voor de grote vakantie echt begint, is de voorraad voor positieve bloedgroepen normaal, voor negatieve bloedgroepen is hij laag. Rode Kruis-Vlaanderen roept daarom op om bloed te geven voor men op vakantie vertrekt.

Vraag naar negatieve bloedgroepen groot

Momenteel is de vraag naar negatieve bloedgroepen hoger dan die naar positieve bloedgroepen. Rode Kruis-Vlaanderen doet daarom een dringende oproep naar personen met een negatieve bloedgroep om op korte termijn bloed te geven. Maar ook mensen met een positieve bloedgroep zijn vandaag nodig om de vakantie te kunnen overbruggen.

Geef bloed

Gaf jij onlangs bloed bij de bloedinzameling op de hoofdzetel of in een donorcentrum bij jou in de buurt? Bedankt voor je gift!

Is je laatste bloedgift even geleden? Kom dan zeker langs in een donorcentrum of op een mobiele bloedinzameling in je buurt voor je op vakantie vertrekt.  Kijk op Waar en wanneer kan ik geven? voor alle adressen en data.

De Rode Duivels supporteren voor het Rode Kruis

Het Rode Kruis kan al geruime tijd rekenen op de steun van de Rode Duivels. Elke donor die bloed komt geven voor de finale van Wereldbeker op 13 juli maakt kans op één van de 11 gesigneerde shirts van de Rode Duivels. Alle info over de WK-actie van Rode Kruis-Vlaanderen en de Voetbalbond is terug te vinden op deze site.

Deel onze oproep

In de loop van de dag verschijnen er verschillende berichtjes op ons Facebook, Twitter- en Linkedin-profiel i.v.m. de oproep om bloed te geven.

Wil jij onze oproep ondersteunen? Deel de berichtjes op jouw profiel en spoor je contacten aan om ook bloed te geven.


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren