IMG 8235Een groot succes is het weer geworden… de traditionele kerstevocatie namens de KWB van Weelde. Een bomvolle Sint Michielszaal, we schatten een kleine 300 toeschouwers, kon genieten van een eigentijds kerstspel van de hand van Alois Vinckx. Hij schreef en regisseerde ook “Over te nemen : Kerststal”, een komedie, maar dan eentje met een serieus kantje, zoals Alois het zelf aangaf. En gelachen werd er… ook na de voorstelling toen een lange stoet van groot en klein met fakkels in de hand voet zette richting de Kerststal op het marktplein, waar op nog heel wat lekkers werd getrakteerd.

IMG 8262Na vele repetities en drie proefvoorstellingen in Poppel en Weelde voor oa de mensen met een handicap en voor ziekenzorg was het op 2de kerstdag “hoogdag” voor de toneelspelers van dienst. Net zoals dat vorig jaar het geval was werd ook nu gekozen voor de parochiezaal van Sint Michiel als place-to-be. Deze locatie is nu eenmaal praktischer, liet algemeen coördinator Johan Jansen zich ontvallen. Als opwarmer bracht het Poppelse koor Quinza onder leiding van Lisbeth Ruts enkele prachtige kerstliederen ten gehore, maar klokslag half acht weerklonk de eerste toverspreuk !

IMG 8282Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar van de knappe prestatie van de gedreven acteurs. Zowel jong als oud smeten zich voluit in hun rol, soms uitbundig dan weer ingetogen. Het moet gezegd, waar Alois Vinckx het verhaal nu weer vandaan toverde is niet te begrijpen. Dit moderne verhaal pakte in ieder geval de zaal helemaal in. Er werd bij momenten voluit gelachen, maar er zaten ook erg ontroerende scenes is… allemaal mooi in elkaar verweven.

De aanwezigen waren achteraf dan ook vol lof over de prestaties van zowel spelers, regisseur als podiumbouwers. En juist dat moedigt de mensen van KWB Weelde weer aan om door te gaan met deze jaarlijkse voorstelling die dit jaar trouwens aan editie 26 toe was.

IMG 8299Achteraf belandde het publiek na een feeërieke fakkeltocht op het marktplein nabij de kerststal om er te genieten van de aangeboden glühwein, warme chocomelk, pannenkoeken en hotdogs… maar bovenal van de gezelligheid die er heerste. Proficiat aan alle spelers, dankjewel KWB Weelde !

Fotoreeks : Kerstevocatie KWB Weelde 2013

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren