© RAWEPO 

In de laatste vergadering besprak de Cultuurraad ondermeer de herbestemming van kerken, de oprichting van een initiatief voor een kunstenaarsplatform en andere punten.

Herbestemming kerken: visie v/d burgemeester

De cultuurraad besprak de visie van de burgemeester over de herbestemming van de kerken in de gemeente Ravels en kan zich over het algemeen vinden in deze voorstellen.

Omgevingsanalyse: cultuurinfrastructuur en varia

De thema's cultuurinfrastructuur en varia van de omgevingsanalyse werden al gedeeltelijk aangevuld, maar zijn nog niet volledig. De cultuurraad bespreekt de tekst die voorligt en heeft daarbij geen opmerkingen.

Kunstenaarsplatform

Het lijkt erop dat het kunstenaarsplatform geen adviesraad voor de kunsten wordt, maar een kunstenaarscollectief dat tegelijk en/of samen kunst wil creëren.

Toetreding Nora van den Hout

Kunstenares Nora van den Hout wil toetreden tot het dagelijks bestuur van de cultuurraad, maar dat kan niet als ze geen lid is van de cultuurraad. De vergadering vindt het jammer dat iemand die nuttig kan bijdragen niet kan aansluiten.

Bespreking statuten

Het dagelijks bestuur zal voorstellen om de statuten van de cultuurraad. Ze wil de regels om lid en bestuurslid te worden versoepelen zodat iedereen die in cultuur is geïnteresseerd lid kan worden.

Cultuurprijs: kandidaturen

Er zijn al twintig kandidaten. Je kan nog tot september kandidaturen indienen.

Nieuws uit de gemeente

De thema's van Erfgoeddag voor de volgende jaren zijn: Game On! (2025), Humor (2026), Talent en passie (2027), Ongezien/ongehoord (2028), Het lichaam (2029), Verandering en transformatie (2030).

Heem- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius ontving een projectsubsidie van Erfgoed Noorderkempen voor het monument voor Deken Adams.

Het schepencollege vraagt dat iedereen, die gemeentelijke zalen en lokalen gebruikt, het reglement respecteert en de aanwijzingen van de toezichters opvolgt.

Verslag vrijetijdsoverleg

De vergadering bespreekt het verslag van het vrijetijdsoverleg van 27 mei 2024.

Aanwezigheid bij culturele evenementen

Het bestuur spreekt af welke evenementen in de zomer worden bijgewoond door bestuursleden.

Varia

Buurtvereniging Lammervelden heeft een erkenningsaanvraag ingediend. De vereniging voldoet aan de erkenningsvoorwaarden. Het bestuur adviseert de vereniging te erkennen als buurtcomité (cat. 5).

KWB heeft op zondag 23 juni 2024 een naamswijziging aangekondigd. Voortaan spreken we dus van Raak Poppel, Raak Ravels, Raak Weelde en Raak Weelde-Station.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren