golden hands 

Begin juni zal Weld Events opnieuw een muziekfestival organiseren achter de Brouwerij in Weelde.

Waar de vorige edities slechts twee dagen duurden is er dit keer een derde, gratis festival dag bijgekomen met enkele speciale attracties.

Held van Weld verkiezing.

“Vorig jaar hadden we 2.400 bezoekers op twee dagen”, vertelt Timothy. “Dit jaar komt er een extra dag bij met gratis optredens. ’s Avonds staat de bekendmaking van de “Held van Weld” op het programma. Met die trofee willen we iemand onze waardering tonen die zich belangeloos inzet voor anderen. Mensen achter de schermen zijn altijd heel belangrijk. Weelde hangt goed aan elkaar dankzij de vele vrijwilligers. Ik ken veel mensen die in aanmerking komen voor de trofee.”

Organisator Timothy Vuits legt uit: “De kandidaturen kunnen tot begin mei ingediend worden. We bekijken het ruimer dan Weelde, ze mogen in een straal van vijftien tot twintig kilometer rond het dorp wonen. De zeskoppige jury bestaat uit leden met een verschillende achtergrond, van landbouw tot industrie. Zij maken uit de ingezonden kandidaturen een selectie van vijf genomineerden.
De uitreiking is pas in juni, maar de award voor de Held van Weld is al klaar. “Ik heb gekozen voor twee goudkleurige handen die een hart vormen”, legt Timothy uit. “De bedoeling is om de trofee jaarlijks uit te reiken. Over de naam de Held van Weld heb ik even getwijfeld. Die naam bestond al voor iemand uit Weelde die zo werd genoemd, maar al geruime tijd overleden is. Ik heb de familie gecontacteerd of het oké was om de titel te gebruiken en dat was geen probleem. We maken een soort van forever Held van Weld als eerbetoon voor hem.”

Oproep

held event

Lieve medeburgers, In het hart van ons dorp Weelde schijnt een glans van hoop en inspiratie, gevormd door de nobele daden van een individu dat zichzelf onbaatzuchtig heeft ingezet voor anderen. 

Deze buitengewone persoon verdient niet alleen onze dankbaarheid, maar ook onze erkenning als ware Held. Het is een kenmerk van een gemeenschap om degenen te eren die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van anderen.

 In Weelde hebben we het voorrecht om zo'n persoon te hebben, wiens toewijding en zelfopoffering als een lichtend voorbeeld dienen voor ons allen. Deze Held heeft niet alleen materiële hulp geboden, maar ook een baken van hoop en troost verspreid in tijden van nood. Hun onbaatzuchtige daden hebben levens veranderd, gemeenschappen versterkt en ons allen herinnerd aan de kracht van medeleven.

 Door de erkenning van deze Held eren we niet alleen één individu, maar verheffen we ook de waarden die ons als gemeenschap definiëren. We erkennen het belang van empathie, vrijgevigheid en solidariteit, die essentieel zijn voor het weven van de sociale vezels die ons dorp verbinden. Het uitreiken van een prijs aan deze Held is niet alleen een daad van dankbaarheid, maar ook een daad van inspiratie voor de toekomstige generaties. 

Het herinnert ons eraan dat één persoon, met vastberadenheid en mededogen, een verschil kan maken in de wereld om ons heen. Laten we samen deze gelegenheid aangrijpen om onze waardering uit te drukken voor de onbaatzuchtige inzet van onze Held.

Laten we hen eren, niet alleen voor wat ze hebben gedaan, maar ook voor de kracht van hun voorbeeld, dat ons allen aanmoedigt om een verschil te maken in de wereld om ons heen. 

U kunt uw Held met omschrijving waarom hij/zij de Held van Weld moet worden mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Danny van de Koster”

Danny held van weld

Danny was de man die 15 jaar geleden in Weelde al ruim werd geassocieerd met de titel van Held van Weld door mensen uit het verenigingsleven. Terwijl de tijd voorbijgaat, blijft zijn naam nog altijd resoneren in deze kringen als een symbool van onbaatzuchtige inzet voor anderen.

In een ver verleden, toen de Straatkermis nog veel meer deel uitmaakte van het dorpsleven, was Danny de drijvende kracht achter talloze evenementen. Hij zette zich belangeloos in, zonder enige aarzeling, om het gemeenschapsgevoel te versterken. Of het nu ging om het opzetten van kraampjes, het opzetten van de reclame(snoep)stoet voor carnaval, het coördineren van activiteiten of het ondersteunen van lokale initiatieven, Danny was altijd prominent aanwezig.

Eerst als oprichter van zijn eigen illegale radiozender Rainbow als jonge snaak, dan als cafébaas van Den Dijk, later als zaakvoerder van Zaadhandel De Koster… altijd zat hij vol quasi waanzinnige ideeën die hij met zoveel enthousiasme kon verkopen aan iedereen dat iedereen wel moest meegaan in zijn uitbundige geestdrift.  Zijn businessmodel was dikwijls ondergeschikt aan de hartstocht waarmee hij zijn projecten aanvatte, maar dat kon hem nauwelijks deren. Om hem te temperen in zijn ambities… daar was Greet voor.

mxteam WeeldeEén van de projecten waar hij het meest trots op was moet de oprichting van het MX Team Weelde zijn geweest waarvan hij ook de hoofdsponsor was. Zo steunde hij Tom, Steven, Johnny, Kurt en Benny in het beoefenen van de sport waaraan hij zijn hart had verloren.

Zijn toewijding ging verder dan de schijnwerpers. Hij was niet alleen de man die op het podium achter de knoppen van de draaitafel stond, maar ook degene die achter de schermen werkte om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Zijn gouden handen, onzichtbaar voor velen, vormden dikwijls het hart van de gemeenschap.

Nu, 15 jaar later, wordt zijn naam opnieuw genoemd in het kader van het Weld Event. De trofee die dan zal worden uitgereikt, is de trofee die hij ooit had verdiend, maar nooit kreeg. De goudkleurige handen die het hart vormen, symboliseren niet alleen zijn eigen inzet, maar ook die van alle anderen die zich belangeloos inzetten voor Weelde.

Symboliek

Symbolisch zal een speciale “Forever Held van Weld” trofee worden overhandigd op 2 juni aan de familie om hem postuum eer te bewijzen. Op deze manier wordt hij vereeuwigd in de gemeente waar hij zo van hield.
Danny, den Held van Weld, den enige echte... Voor eeuwig en altijd in ons hart ⭐

Danny Jansens, de (niet altijd zo) stille held die de gemeenschap verbond bij leven, blijft voortleven in de verhalen en herinneringen van de mensen. Hij mag dan al 15 jaar niet meer onder ons zijn, maar zijn impact is tijdloos. 🌟

danny maaimachine

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren