lukvan soom minderhout thunnus

Luk Van Soom is een gerenommeerd en gerespecteerd Belgisch kunstenaar die zijn roots heeft in Weelde-Statie.

Zelf hebben we het genoegen al mogen smaken om “Ondergedompeld”, een film over zijn oeuvre en kunstloopbaan te bekijken tijdens een voorstelling in zijn huidige woonplaats Rijkevorsel.

Voorstelling

Dinsdag 7 mei  | 19:30 u 
GC De Wouwer 
Meer info: lukvansoom.com
Prijs: € 5,00

Altijd iets gehad met wolken, van jongs af aan…

Wolken kennen geen grenzen. Ze zijn vrij. Ze reizen over onze planeet. Zonder enige nood aan rechtvaardiging of verantwoording.

© RAWEPO

In 2021 veranderde de skyline van Brussel. Vanaf die dag siert het monumentale kunstwerk In the cloud van Luk Van Soom het dak van Espace Jacqmotte.
Luk, geboren en getogen in Weelde-Statie in de schaduw van het crossplein drukt zijn stempel op de Brusselse skyline met een monumentale, zilverkleurige wolk boven op het dak van de gerenoveerde voormalige koffiefabriek in het hartje van de Marollen.

In the Cloud

Leurs volgde Luk 7 jaar lang.

In dit meesterwerk van cineast Serge Leurs waaraan hij niet minder dan zeven jaar werkte, krijgen we een realistische inkijk in het leven van de kunstenaar, maar ook zijn gezin en hobby’s komen aan bod.

We kunnen volgen hoe sommige van zijn meesterwerken worden geboren in het brein van de kunstenaar en merken dat zijn fascinatie voor wolken dateert van lang geleden.

Thunnus rotated

Ook zijn motorcross hobby blijft niet onbesproken, een hobby die hij onlangs opnieuw nieuw leven heeft ingeblazen.

Er is nauwelijks een Belg of Nederlander die nog niet oog in oog stond met een sculptuur van Luk Van Soom, zoals Walhalla (Antwerpen), De Man van Atlantis (Brussel), In The Cloud (Brussel), Walking to Magdalena (Oostende), Adam en Eva (Turnhout) en 500 kg (Merksplas).

Nieuw kunstenaarsplatform in Ravels?

Na het vertonen van de documentaire Ondergedompeld neemt Luk Van Soom de tijd om vragen te beantwoorden. Mensen die geïnteresseerd in een Ravels kunstenaarsplatform kunnen elkaar daarna ontmoeten.

© RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren