verlorenmaandag2024 1

Op de 11e Verloren Maandag trekt heel de bevolking van Ravels naar de Wouwer voor worstenbrood en appelbollen.

Vier shiften krijgen ze vandaag over de vloer in het Gemeenschapscentrum de Wouwer te Ravels.

verlorenmaandag2024 4

Om 11 uur begon het met 290 hongerige eters waarvan sommigen hun ontbijt al hadden overgeslagen om toch zeker beide bakkerslekkernijen achter hun kiezen te kunnen steken.

Het blijft een succes, Verloren Maandag op de eerstvolgende woensdag. Dat had burgemeester Walter Luyten en zijn team goed gezien toen ze er in 2012 aan begonnen.

verlorenmaandag2024 3

11 edities later, er ontbreken er enkele vanwege de corona kwestie, heeft het concept nog niks aan populariteit ingeboet en komen er nog altijd bijna 1.200 mensen aanschuiven.

Voor velen is het de perfecte gelegenheid om wat late nieuwjaarwensen over te dragen aan mensen die ze zelden zien. Anderen doen al een graag een “klapke” met een lid van de gemeenteraad, want die zorgen deels voor de service en lopen heen en weer met de worstenbroden of de dranken.

De tweede shift is een kalme met slechts een halfgevulde zaal, tijd om even bij te komen voor de helpers en vrijwilligers, maar vanaf 16:30 begint het echt zware werk. In de twee laatste shiften worden maar liefst 680 mensen verwacht, verdeeld over de twee.

De bakkers die deelnemen aan het initiatief maken hopelijk goede afspraken met de bakkers van Kok ‘O Vin die al sinds het prille begin in de keuken staan. Vele handen maken licht werk en gelukkig zijn er voldoende vrijwilligers die samen de handen uit de mouwen steken om iedereen snel te voorzien van een warme appelbol en een ovenvers worstenbrood van uitstekende kwaliteit want in Ravels zitten enkel topbakkers!

1rawepo camera FOTOREPORTAGE VERLOREN MAANDAG 2024 © RAWEPO

Foto’s van de hand van Roger Lemmens aka NonkelFotograaG en Jan Versweyveld

verlorenmaandag2024 4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren