sinterklaas zoektocht2022

Onlangs kwamen medewerkers van de bibliotheek en de jeugddienst bij een aantal inwoners uit onze gemeente langs.

Dat had allemaal te maken met de organisatie van “De Grote Sinterklaaszoektocht”, een actieve wandeling gericht op gezinnen met kleuters die vanaf 12 november wordt georganiseerd.

Zag jij de wegwijzers van De Grote Sinterklaaszoektocht al in het straatbeeld verschijnen?

Dat kan, want de bibliotheek en de jeugddienst organiseren tussen 12 november en 6 december deze wandelzoektocht, gericht op kleuters en hun gezin.
Tijdens deze actieve wandeling is het de bedoeling dat de kleuters Sinterklaas helpen om zijn hulppieten terug te vinden. Deze zitten verstopt op verschillende ramen langs de wandelroute. In totaal werden er vijf wandelroutes uitgewerkt: in elk deeldorp één.

Team Zoekpiet

sinterklaas zoektocht pijlen2022Om de Pietenzoektocht tot een goed einde te brengen, zullen alle kleuters in de week na de herfstvakantie via de school een pakket van 'Team Zoekpiet' ontvangen. Hierin zitten onder meer een brief met meer info over de verschillende wandelroutes, een pietenmuts, een button van hulppiet en een pietenpaspoort. In dit paspoort kunnen de kinderen één voor één alle pieten aanvinken die ze tegenkomen op hun tocht. Wie alle twintig pieten terugvindt, ontvangt in de bibliotheek of aan de onthaalbalie van het gemeentehuis een pietendiploma. 

Honderd inwoners gaven aan mee te willen werken aan deze wandeling door een sticker van één van de pieten op hun raam te plakken. De stickers zullen van dinsdag 8 november 2022 tot en met zondag 6 december 2022 op een voor kleuters goed zichtbare plaats aangebracht worden op één van de ramen langs de straatkant.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren