Kop 001

Op 11 november, de elfde van de elfde, om precies 11:11 uur, begint het carnavalsseizoen.…  En traditiegetrouw worden dan ook in Weelde de Prins Carnaval, zijn Hofdames en de Raad van Elf verkozen. Uittredend Prins Simon viste als eerste de naam van Thijn Lugters uit de pot, het zal dan ook Thijn den 1ste zijn die over ons Snutentrekkersdorp zal regeren tijdens het Kindercarnaval van 2020.

IMG 9664 001Al die elven hebben te maken met het feit dat het getal 11 van oudsher als het getal van dwazen en gekken wordt beschouwd, Carnaval is dan ook bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Al was daar vanmorgen niet echt veel van te merken. Er heerste toch enige zenuwachtigheid onder de jongelingen die zich kandidaat stelden.

Die verzamelden, veelal in het bijzijn van hun ouders, tegen 11 uur in zaal De Brouwerij in Weelde en het Carnaval comité, vertegenwoordigt door Marc Rombouts, Nanda Nieuwkerk en Leo Gillis stond hen met open armen op te wachten. Ook Simon Dries, de Prins van de vorige editie, was present om zijn scepter over te dragen.

 

IMG 9671 001De namen van de leerlingen die zich kandidaat hadden gesteld belandden op kleine opgevouwen strookjes in een glazen bokaal, zodat Simon ze daaruit in alle eerlijkheid kon trekken. De eerste naam die tevoorschijn zou komen was meteen die van de nieuwe Prins Carnaval… Het werd…. ALAAAF… Thijn Lugters, die als “ Thijn I” de festiviteiten van Carnaval 2020 zal leiden.

De volgende twee namen die uit de bokaal werden gevist waren die van de Hofdames. 1ste Hofdame werd Roos Verhoeven, 2de Hofdame Lotte Goris. Zij zullen de taken van Thijn I rond het Weldse Kindercarnaval mee helpen dragen.

 

IMG 9687 001En gezien het geringe aantal geïnteresseerden, het Comité doet alvast een oproep om volgend jaar toch meer tieners warm te krijgen, werden de overgebleven namen allen lid van de Raad van 11. En dat zijn :

 

 

  • v Lev Moonen
  • v Dylan Elias
  • v Joren Van Steen
  • v Leonardo Mommers
  • v Lucas Van Hees
  • v Nel Wouters
  • v Zeger Beyens
  • v Victor Schellekens
  • v Klaas Van Gils
  • v Mathis Moeskops (afwezig en dus niet op de eerste foto’s)IMG 9665

Prins Thijn I en zijn edele Hofdames Roos en Lotte worden samen met de Raad van Elf op vrijdag 14 februari 2020 uitgenodigd op het Gemeentehuis waar Burgemeester Walter Luyten de sleutel van het gemeentehuis officieel zal overdragen aan de Prins. 9 Dagen later, op zondag 23 februari, zullen we ons bij de 49ste Kindercarnavalsstoet van Weelde dan ook moeten schikken naar de wensen van Prins Thijn en zijn gevolg.

 

1rawepo camera  Fotoreportage Prins Carnaval verkiezing 2020 © RAWEPO  | Patrick dR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren