torpedo1

Veel schoon en ook bekend volk gisterenavond op de Rode Loper bij  Kinépolis Antwerpen voor de Première van Torpedo.

Deze avontuurlijke en soms gruwelijk spannende oorlogsfilm werd grotendeels in één van de hallen van Weelde Depot gedraaid. Dat feestje mochten we uiteraard niet missen.

torpedo3

“You are invited”

Gisteren was het voor regisseur Sven Huybrechts, de mensen van A Team Productions ( makers van Patser) en de volledige cast een zeer spannende dag. Eindelijk werd hun filmbaby, de eerste van regisseur Huybrechts, boven de doopvont gehouden en beoordeeld door het geoefende publiek zoals Jan Verheyen het noemde.

torpedo KDB

torpedo svenH svenDR

torpedo june henrard

Samen met nog een heleboel anderen uit onze gemeente mochten we deze première avond bijwonen en dit moment meemaken.  

Bij aankomst konden we zelfs de rode loper doen, zonder de meute journalisten en paparazzi dan wel, want die waren met zijn allen al bezig om de acteurs die elkaar voor de voeten liepen te interviewen. De cast van deze spectaculaire duikbootfilm bestaat namelijk uit heel wat grote namen zoals Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Ella-June Henrard, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Robrecht Vanden Thoren, Vic De Wachter,…

Wanneer dan eindelijk het licht uitging in zaal 4 waren de verwachtingen voor deze eerste Vlaamse oorlogsfilm heel hoog gespannen. Wat zou A Team Productions gemaakt hebben van dit filmproject met een budget dat belachelijk klein was in vergelijking met de monsterbudgetten uit Hollywood. Het lag al zeven jaar in de schuif tot er voldoende geld was gevonden om het eindelijk uit te voeren.

torpedo4

Inglourious bastards 

Wie de film ”Iinglourious Bastards” van Tarantino ooit zag en er fan van was zal ook Torpedo geweldig vinden. Het is een mengelmoes van een historisch oorlogsverhaal dat af en toe buiten de krijtlijnen van de geschiedenis kleurt, en waarin een flinke dosis geweld niet wordt geschuwd. De gevoelige kijker knijpt af en toe een oogje dicht wanneer het bloed je om de oren spat, maar de liefde overwint alles, zij het met horten en storen en enkele betreurde helden die het niet overleven. En dan is er nog de zwarte humor die overal, doorheen de soms toch heftige scènes als bij wonder de kop opsteekt.

Het verhaal speelt zich bijna voor 85 procent af op de duikboot ( op de set in Weelde Depot) maar je waant jezelf op volle zee in een stormachtige Atlantische oceaan. De scènes zijn erg geloofwaardig door de fantastische technische hoogstandjes, zoals het pneumatische bewegen van de set en de grote watermassa’s die gebruikt werden bij de opnames.

We kunnen natuurlijk niet teveel weggeven van het verhaal, de mensen moeten zelf gaan kijken vanaf volgende week maar het verhaal in grote lijnen loopt als volgt…

1943: Een bende keiharde Vlaamse rebellen, bijgenaamd de “Bad Eggs” krijgt een geheime missie: met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen, met aan boord een cargo die de uitkomst van de oorlog kan bepalen. Geen enkele van hen heeft ooit in een duikboot gezeten, een enkeling kan zelfs niet zwemmen en de Duitsers zijn nooit veraf.

  torpedo2

Na afloop ging het richting afterparty waar nog wat kon worden nagepraat over deze eerste officële voorstelling met de acteurs en de makers van de film. We spraken er nog even met line producer Yves Van De Paer over de toekomst van de duikbootset die nog steeds in de hal staat in Weelde. De film is al wel  in enkele landen verkocht maar er zijn nog mogelijkheden om verder te borduren op deze set en het verhaal, veel meer wilde hij daarover nog niet kwijt maar we houden u op de hoogte....

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren