RL 07164

Afgelopen zondag was op het eerste zicht maar een druilerige winterdag.

Toch scheen de zon volop bij de Winterhappening in de showroom van Garage VDS te Poppel.

RL 07144

Met de zon kwam ook de grote opkomst.

In de voormiddag hadden de organisatoren al meer dan 100 bezoekers over de vloer gekregen en was met al best tevreden, maar in de namiddag kwam de grote toeloop pas op gang. De kerstman kon amper de vraag bijhouden om kindjes de hand te komen schudden en in zijn zak met lekkers te graaien.

Ondertussen was het aan de stands van de Poppelse en Ravelse middenstanders aardig druk, werd er druk gehandeld en contacten gesmeed voor de toekomst. Het is toch vooral een kennismaking met het grote publiek, de verkoop moet later volgen.

RL 07530

Onze fotograaf Roger was ook hier al weer volop in de weer om de mooiste kiekjes te maken van het hele gebeuren die u hieronder kan bekijken. Wenst u ook foto’s te downloaden… dat kan ook, zelfs gratis. Er wordt dan wel gevraagd om een kleine bijdrage te storten aan Grensloos vzw op het volgend Rekeningnummer: BE79 0017 7096 1433  met als opmerking “WINTERHAPPENING”.

Daarna kan u via het wachtwoord dat ook zeer populair was op de Winterhappening uw foto’s naar hartenlust downloaden. 

De 2e editie stond in het teken van de Warmste Week.

RL 06886

Voor deze 2e editie van de Poppelse Winterhappening hadden ze speciaal voor de Warmste Week een lokaal goed doel uitgekozen: Grensloos vzw.

Grensloos vzw zet zich vooral in om de sociaal zwakkeren in eigen omgeving een steuntje in de rug te geven. Grensloos vzw is er voor iedereen die sociaal uitgesloten is. Dit kan omwille van verschillende redenen zoals een te beperkt inkomen, ziekte of vereenzaming.

Mensen in armoede ervaren meestal een gemis aan sociale grondrechten als het gaat over hun gezondheid, relaties, het inkomen, de woonsituatie, werk, vrije tijd, onderwijs en de toegang tot de maatschappelijke dienstverlening. Het ene probleem brengt vaak het andere mee. Het gaat dus over meer dan een beperkt inkomen. Soms weten mensen niet waar ze terecht kunnen, missen ze informatie, durven ze geen hulp zoeken of missen ze de nodige sociale contacten om er te geraken.

Succes over de ganse lijn.

Omstreeks 16:00h was de kaap van 400 bezoekers dichtbij en kon men al spreken van een succes. De mensen bleven ook daarna nog binnenstromen en de “goodie bags” raakten stilaan uitgeput. Desondanks bleef Paula verder doorgaan met het trekken van prijzen uit de aanwezigheidstombola voor de aanwezigen. We zijn er vrij zeker van dat het initiatief volgend jaar weer in overweging zal worden genomen, een herhaling zit er naar onze mening aan te komen….

1rawepo cameraFotoreportage Winterhappening  |  © Roger Lemmens RAWEPO

RL 07041

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren