kerststal st michiel

Zoals in vele kerken wordt ook jaarlijks in de kerk van St Michiel een kerststal geplaatst. 

Reeds enkele jaren waren de vrijwilligers van parochie en kerkraad die telkens weer de kerststal plaatsen het er over eens dat er een nieuwe zou moeten komen. 

Versleten en vermolmd hout, tijd voor iets nieuws.

De oude was (te) zwaar en het hout stilaan volledig vermolmd, en stond stilaan op uiteenvallen. Vorig jaar werd Michel Bijns aangezocht om als nieuwe vrijwilliger mee te kerststal op te komen bouwen in de kerk. Weer kwam tijdens de opbouw de verzuchting naar een nieuwe stal ter sprake. Michel pikte dit op en begon reeds na te denken over de nieuwe stal. Tegen dat de (oude) terug moest opgeborgen worden in de kast achteraan in de kerk (ieder jaar weer een serieuze klus), legde Michel zijn idee en ook reeds een getekend voorstel en ontwerp op tafel en hij stelde zelfs voor om er onmiddellijk aan te beginnen. Hij was sinds kort gestopt met werken en deze opdracht paste perfect in de winterperiode. 

Nieuw plan op  16 februari.

Reeds op 16 februari konden we het resultaat gaan bekijken. Michel had de nieuwe stal opgebouwd in het werkhuis van vader Staf op het Geeneinde (die zelf gedurende zeer vele jaren een trouwe medewerker was bij de jaarlijkse opbouw) en onder het goedkeurend oog van een trotse moeder Jeanne en een aantal vrijwilligers en de kerkraad, konden we het resultaat bewonderen. 

Onder het genot van een stuk gebak en een tas koffie of onder drankje werd de stal 'opgeleverd'. De stal werd een paar dagen later naar de kerk vervoerd en netjes opgeborgen in de kast. Tot zaterdag 8 december ll. 

Vlotte opbouw.

De vrijwilligers hebben de kerststal te voorschijn gehaald en opgebouwd. Dit ging trouwens heel wat vlotter dan in het verleden. Voor de eerste keer werd de nieuwe stal in de kerk opgebouwd en volledig aangekleed met de beelden en de nodige versiering. En het resultaat mag er wezen. Getuige hiervan een foto met een eveneens trotse Michel. De parochie St Michiel en de kerkraad zijn uiteraard zeer blij met de nieuwe stal en zijn er Michel bijzonder erkentelijk voor.

Bedankt Michel en proficiat met het resultaat !

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren