Kerk St Michiel heks

Gisterenavond was het de Nacht van het Kempens Erfgoed. In Weelde was the place to be de Pastorij in de Dreef.

Het thema van de avond waren oude heksenverhalen, die werden verteld in de tuin van de pastorij, de kerk van St Michiel en molen Arbeid Adelt.

Gratis Pompoensoep.

heksenverteller

De tuin van de pastorij en omgeving was omgetoverd tot een pittoreske omgeving met vuurkorven en lichtjes die de weg aangaven naar de verschillende locaties waar de vertellers gereed zaten om de mensen te ontvangen.

Aan de pastorij zaten de kinderen op strobalen met open mond en muisstil te luisteren naar de verteller, terwijl de volwassenen een beker pompoensoep proefden, gevolgd door een zwarte madam of een ander biertje.

Het project had nogal wat bijval, in totaal kwamen er tussen 19:00 en pakweg 21:00 toch wel een kleine 200 mensen luisteren naar de heksenverhalen. De geschiedenis van het “Halloween” van de Kempen was er een van verschillende heksen en “ijle preien” die in vorige eeuwen in de meest verschillende gedaantes de eenvoudige Kempense mensen schrik aanjoegen. De avond was volledig gratis en ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, hoewel deze hier en daar wel voor een obstakel stonden waar ze mee moesten afrekenen in het duister.

De organisatie was in handen van Talander vzw en Collectief MOOS.

pastorij1000

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren