20180916 Boerenfestival 0024

Burgemeester Walter Luyten verwelkomde gisteren morgen om 10:00 h al een ruime delegatie landbouwers bij de start van het Boerenfestival in Poppel.

Hij kreeg de eer om als eerste de mensen te verwelkomen alvorens het woord te geven aan de gedeputeerde van de provincie Antwerpen, Inga Verhaert.

20180916 Boerenfestival 0031

Voorstelling ARO borden.

Het Boerenfestival dat gisteren onder een blauwe hemel de 16 ARO infoborden voorstelde bleek al direct een aardig schot in de roos, vele mensen vonden de weg naar Aarle en kwamen een kijkje nemen of een glaasje drinken bij de lokale boeren die er hun producten persoonlijk kwamen promoten. De boeren konden voor het eerst hun eigen bord zien dat stond opgesteld, op het eerste zicht waren de meeste boeren wel tevreden over het resultaat waar we trouwens in vele gevallen als Rawepo aan hebben meegewerkt voor het leveren van foto’s. 

Tegen half drie werd het aangenaam druk in de tent. Dat de “local musical heroes” Rich Danny & the Wealth enkele sets kwamen spelen zal daar niet vreemd aan geweest zijn denken we, maar toch was er ook veel volk dat speciaal geïnteresseerd was in het boerenleven en dat was het doel van dit Boerenfestival.

Er waren ook verschillende foodstands die werden bemand door de mensen uit eigen streek en die daarover dan ook allerbeste informatie konden verstrekken. 

20180916 Boerenfestival 0067

Animatie en informatie

Voor de kids was er ruimte gemaakt in de grote schuur bij de strobalen waar ze zich konden uitleven als vanouds. Ravotten in het stro, hoelang is dat wel geleden …. Even verderop konden ze de koestal van nabij gaan bekijken. Een boer van vandaag is allang niet meer de man in de grijze kiel of overall die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bij zijn beesten of op het land moet zijn. Tegenwoordig is het vooral zaak om goed met de moderne middelen te leren omgaan. Er wordt meer tijd door gebracht achter de computer dan op het veld of in de stal.

Koeien leren zelf waar ze moeten zijn om te eten, laten zichzelf op tijd en stond melken en de boer is meer en meer aan het evolueren naar een logistiek expert die dit alles in geode banen moet leiden.

Gelukkig zijn er ook veel boeren in onze gemeente die “out of the box” denken en toerisme of directe verkoop koppelen aan hun bedrijf. Zo zijn er boerderijen  waar je rechtstreeks kan kopen van de boer of waar je bijvoorbeeld kan komen koeknuffelen zoals bij gastheer Ben Versteynen in Aarle. Bijna wekelijks zetten ze daar de deuren openen en kan je een bezoekje brengen aan de boerderij. (meer info: https://www.koeknuffel.be)

20180916 Boerenfestival 0082

1rawepo camera   Fotoreportage ARO Boerenfestival 2018  |  © RAWEPO

Rawepo maakte ook een fotoimpressie van het eerste Boerenfestival die u hier kan bekijken

 20180916 Boerenfestival 0002

filmcamera Video reportage opening Boerenfestival  |  © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren