RL 02072

Schakelen in 2018 is nog altijd even populair als het 20 en 30 jaar geleden al was.

Ook in Ravels is er gisteren weer naar hartenlust geschakeld. Ongeveer 1.000 fietsers deden de hutten aan  die waren opgesteld in Weelde en Ravels.

Aarzelend begin

Waren de meeste fietsers nog een beetje bevreesd voor de kille wind of het spatje regen dat er kon vallen, gelukkig bleef het droog en wisselden zon en wolken elkaar af.  

20180826 Schakel AJ 0009

ATB Kempen.

kenvdb ATB schilderenBij ATB Kempen was het  ’s morgens nog erg rustig, maar toch liet charmezanger Ken Van de Bergh al het beste van zich horen met Vlaamse en Nederlandse meezingers en Evergreens uit het Angelsaksische genre. 

Jammer genoeg had Ken zijn lading CD’s vergeten om aan de man te brengen, maar daarom was de ambiance niet minder groot en draaide hij zijn repertoire er meer dan één keer door gedurende zijn diverse optredens aan het skatepark rond de kantine van ATB Kempen.

Stilaan druppelden meer en meer fietsers het mekka van de MTB sport in onze gemeente binnen voor een oase van rust.

‘s Middags kwam dezelfde schilder, Vladimir Tchervonisjenko die de kantine al van een leuk stukje graffiti schilderwerk had voorzien een showcase/workshop schilderen geven voor de jongeren. Hiernaast kan u zien dat er al jonge Picasso’s bezig zijn met het ontdekken van de schilderkunst.  

We bleven zelf niet al te lang hangen bij de  ATB’ers en fietsten via Arendonk en Oud-Turnhout een relatief kort rondje want in Weelde wachtte om half drie het optreden van JSNK onder leiding van dirigente Yvonne Peters.

Molenhut Weelde

RL 02016

Rondom de molen “Arbeid Adelt” in de Torenstraat te Weelde is het elk jaar weer gezellig toeven. Bij een lekker stuk wortelcake of zelfs een heuse BBQ kom je hier niks te kort. 

Het is niet voor niks dat vele fietsers aan de Molenhut een extra lange stop inlassen. Niet echt voor de rust, maar meer voor de muzikale randanimatie die er altijd tiptop wordt verzorgd door de mensen van SNK Weelde.

Naast hun eigen optredens van SNK doorheen de dag kan men genieten van de Koninklijke Accordeonvereniging “de Vrije Kunst” uit Beerse  en een gastoptreden van het dweilorkest JFF uit Tielen waarvan een aantal onder hen twee weken terug nog het podium deelden met Willy Somers op Pukkelpop.

De meeste toeschouwers drumden rond half drie al in de grote SNK tent om een plaatsje dichter vooraan te vinden wanneer de jonge garde van SNK aan de beurt kwam. Het hoeft niet meer gezegd, de muzikanten van SNK, van klein naar groot maken de laatste jaren furore in Vlaanderen en kapen overal de prijzen weg voor de neuzen van de anderen. 

20180826 Schakel AJ 0065

En telkens weer is het een genot om de samenhang te zien die er heerst bij de muziekvereniging, want SNK is al lang geen gewone fanfare meer. Voor de leden en hun aanhang is het een “way of life’ geworden, de pret spat er zo van af en de kwaliteit van hun muziek gaat er nog steeds op vooruit. Niet moeilijk ook als je ziet hoe vroeg er al wordt begonnen, we zagen dat de jongste leden al van erg prille leeftijd staan te popelen om hun muzikale kunstjes te komen showen voor het publiek en dat werkt blijkbaar aanstekelijk.

Fotoreportage Schakelen in Ravels  |  © RAWEPO

1rawepo camera   Reportage Roger Lemmens ©

RL 02027

1rawepo camera   Reportage @J  ©

  20180826 Schakel AJ 0020

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren