20180525 0005

Naar jaarlijkse gewoonte hielden de bewoners van het WZC OLV Ravels gisteren ook hun eigen Mariaprocessie.

Het was aanschuiven in de gang vooraleer de stoet rolwagens begon aan de rondgang naar de grot aan de zijkant van het WZC want de zon scheen ongenadig hard.

Sommige bewoners die wilden deelnemen aan deze processie stonden al goed op tijd te wachten om vooraan in de stoet te kunnen plaatsnemen waar ze mijnheer pastoor en Dirk, de voorbidder/zanger goed konden horen.

Even na drie uur vertrok de stoet dan met de ‘duwers” want vele bewoners konden het hele stuk zelf niet afleggen in hun rolstoelen. Er waren maar net genoeg helpende handen om iedereen te kunnen bijstaan, maar het kwam allemaal goed en met z’n allen werd de rondgang aangevat onder het bidden van de Wees Gegroetjes en de zingen van liederen ter ere van de Heilige  Maria.

20180525 0018

Bij aankomst aan de grot van "Ons Lief Vrouwke" werden nog enkele gebeden voorgelezen door mijnheer pastoor, maar de zon bleef zo hard schijnen dat er niet lang werd stil gestaan bij de Maria grot. De dienst werd binnen in de cafetaria verder gezet met passende gebeden en liederen door de animatie van het WZC en pastoor Herman.

 

1rawepo camera  Fotoreportage Processie WZC O.L.Vrouw Ravels. © RAWEPO

20180525 0026 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren