kermiscomitee

Waar het feestcomité St Jan zich vroeger enkel bekommerde om tijdens de kermis kinderspelen te organiseren hebben zij sinds een tiental jaren heel wat meer hooi op hun vork genomen.
Toen Straatkermis volledig dreigde weg te deemsteren en het zich beperkte tot het kunnen bezoeken van een paardenmolen en een schietkraam heeft het feestcomité de beslissing genomen om te proberen van straatkermis een gebeurtenis te maken waar ieder jaar weer naar uitgekeken wordt.
 

Van jogging naar gerespecteerde Stratenloop.

Zo zijn zij een tiental jaren geleden begonnen met het organiseren van een jogging, nu heet het stratenloop, waar toch meer dan 200 lopers naar toekomen (kinderen inbegrepen) die zorgen voor sfeer. Ook wielerwedstrijden stonden weldra op het programma; zo is er 's zondags een kermisrit voor wielertoeristen en 's namiddags één of twee wielerwedstrijden die toch ook heel wat kijklustigen op de been brengen.
 

Ontspanningsnamiddag voor de anders valide mensen uit groot Ravels.

Onder het motto "Ook straatkermis voor de andersvaliden van groot Ravels" heeft het comité voor die andersvaliden een ontspanningsnamiddag ingericht waar zij zich kunnen uitleven. Na die ontspanningsnamiddag worden zij ook nog uitgenodigd op een barbeque. Zo hebben ook zij een activiteit waar ze jaarlijks terug naar kunnen uitkijken.
 

Volkse activiteiten zoals Vogelpik zijn erg populair.

Ook aan de volksactiviteiten is gedacht. Zo is er 's maandags gelegenheid om u eens rustig te ontspannen door deel te nemen aan de vogelpikwedstrijd waaraan verschillende café' s deelnemen.
Bij de jaarlijkse duivenprijskamp op Vilvoorde kunnen de duivenliefhebbers (duivenmelkers) enerzijds de sfeer opsnuiven van de kermis en anderzijds hun geliefde sport beoefenen.
Het belangrijkste van heel straatkermis zijn echter de kinderspelen. Met de opbrengst van alle activiteiten die gul gesponsord worden door de middenstanders worden die kinderspelen georganiseerd. Elk jaar bieden zich ruim 150 kinderen aan om hieraan deel te nemen en hiervoor worden ze ook rijkelijk beloond. Met het verdiende geld kunnen zij zich nadien uitleven op de kermis.
De meeste van onze activiteiten starten in of aan de feesttent die opgesteld staat in de Weeldestraat tussen "de Bourgondische Brouwerij" en de bank Crelan. Ook de opbrengsten van de feesttent gaan naar de kinderspelen.
 
weelde kermis-2weelde kermis-3weelde kermis-1
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren