Academische Zitting krijgt nieuwe locatie wegens overrompeling.....

 

 
Binnenkort zullen de inwoners van Ravels, Weelde en Poppel weer op de koppen kunnen lopen op de tweede Midzomermarkt, georganiseerd door de gemeente en enkele verenigingen.
De landbouwadviesraad zal ondermeer een academische zitting houden met enkele prominente aanwezigen. 
 

Burgemeester strikt minister Kris Peeters voor academische zitting op Midzomerfeest van 26 juli.


Op de druk bezochte Ode aan de Ode vorige week bij de brandweer konden we vernemen dat naast enkele nationale en regionale zwaargewichten uit de landbouwsector ook minister Kris Peeters aanwezig zal zijn op deze academische zitting.  Op speciaal verzoek van onze burgemeester Walter Luyten zal de sportieve minister misschien zelfs deelnemen aan de fietstocht naar enkele van onze kippenbedrijven. 

De kippensector in onze gemeente is van een veel groter belang dan menig onder ons wel denken. Zo is de import van kippen in het hele continent Afrika voor een groot deel afkomstig uit onze eigen gemeente.
 

Academische zitting ook voor "Jan met de pet" te volgen.  

Indien u een uitnodiging ontvangen heeft, bent u vanaf 10.00 uur welkom. De locatie kunnen we pas binnen enkele dagen meedelen.
 

De belangstelling is overrompelend en de raadzaal van het gemeentehuis zal te klein zijn om alle genodigden en belangstellenden te herbergen Momenteel wordt nog druk overlegd waar de zitting zal doorgaan maar de nieuwe school ligt met een halve lengte voor. We houden u op de hoogte.

 
De zitting gaat dan van start om 10.30 uur waar burgemeester Walter Luyten de zitting officieel zal openen. Leo Beyens (LAR), Hendrik Vandamme (ABS), Georges Van Keerbergen (BB) en Ludwig Caluwé (Provincie Antwerpen) zullen elk een ander raakvlak van de landbouwsector toelichten. Minister Kris Peeters staat in voor het slotwoord van de academische zitting. 
Voor diegenen die geen uitnodiging hebben ontvangen en toch graag en glimp willen meepikken van deze belangrijke zitting werkt Rawepo in samenwerking met de gemeente aan een oplossing om live de beelden te tonen in de receptieruimte van het gemeentehuis, zodat u toch de zitting kan volgen als u dit wenst of belangrijk acht.
De academische zitting zal worden afgesloten met een receptie en netwerksessie voor de genodigden.
 

rawepo midzomermarkt800x1200Midzomermarkt met streekproducten en verenigingen.

Wanneer de zitting begint, en de beau monde van de agri sector naar praktische oplossingen zoekt voor de rode en oranje codes die de toekomst van  onze plaatselijke boeren  hypothekeren, start ook de Midzomermarkt met het  lokale streekproductenplein, een markt (zowel tweedehands als professioneel), een tweedehands speelgoedmarkt voor de kinderen enz.
De meer sportieve bezoekers kunnen eerst één of beide fietstochten langs de kippenbedrijven meepikken vooraleer ze een bezoekje brengen aan de Midzomermarkt.
 

Ook Rawepo zal weer present zijn op dit evenement. 

Hebt u vragen over de werking van Rawepo ? Wil u ook wel eens iets bijdragen over het nieuws uit uw buurt, of heeft u problemen over iets technisch misschien? Aarzel niet om het te komen vragen, we staan voor alles open en bieden u graag een lekker “home made”  advocaatje aan, helemaal in de sfeer van het kippenthema van dit jaar. 
grilled chicken

Kipfestijn

Tegen half twaalf is het ook tijd om aan te schuiven voor het kippenfestijn. Als u nog geen kaartjes heeft kan u nog terecht op het gemeentehuis tot 24 juli. Wat kan er volkser zijn dan met heel de gemeente, buren, vrienden en kennissen samen een lekker kipje binnen spelen, heerlijk !! 
 
Haal snel u eetbons en schuif mee aan, voor de prijs hoeft u het niet te laten. Er zijn twee shifts voorzien, eentje om half twaalf en een tweede shift om kwart na één. 
 
 

VLAAMS MUZIEKFEEST OP HET PLEIN.

 

vmf weelde

poster-weeldeAls de kip is weggespoeld  mat een frisse pint wordt het stilaan tijd voor het Vlaams Muziekfeest, Mario Verbeek van Weelde Statie, de drijvende kracht achter het Vlaams Muziekfeest, met gratis inkom nota bene,  heeft een ganse affiche aan Vlaamse vedetten uitgenodigd die vanaf 13.00h tot 18.00h het hele gemeenteplein op stelten gaan zetten met ambiance en hun schlagers. Terwijl de volwassenen uit volle borst deze hits meezingen is er  allerlei kinderanimatie om de kleien fans aangenaam bezig te houden.
 
U ziet het, het tweede Midzomerfeest op 26 juli kan niet ontbreken op uw agenda. U zal zich zeker niet vervelen en ziet er oude vrienden en kennissen terug die u al sinds lang niet meer hebt gezien. 
     
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren