IMG 2247-001

Ravels kermis draagt elk jaar een hele kamion eieren naar de oude klaren want het is daar altijd goei weer.  
Heel augustus is het weer miserabel maar tegen Ravels kermis is dat allemaal uitgeklaard en schijnt de zon.
 
IMG 2343VIMG 2401laams Muziekfeest
Voor de Pierenmarkt is dat natuurlijk ideaal. Dan is er traditioneel veel volk op de been vanaf de vroege namiddag om de marktkramers en de verenigingen die ook deelnemen aan deze happening te komen bezoeken.  Sinds enkele jaren heeft de markt terug een hogere vlucht genomen en dit is niet in het minst te wijten aan het Vlaamse Muziekfeest dat onder impuls van Mario Verbeek die er mee zijn schouders onder zette, veel heeft bijgedragen aan dit succes. Het plein voor GC de Wouwer zat gisteren dan ook weer helemaal vol met liefhebbers van het populaire Vlaamse lied. Er zijn altijd wel wat ambiancemakers paraat zodat het al niet lang duurde vooraleer de eerste polonaise op gang getrokken werd. 
 
Verenigingen.
Pierenmarkt Ravels_044Pierenmarkt Ravels_013Ook bij de verenigingen viel ambiance a volonté te rapen, zo konden de grote smoelen worden gesnoerd op de stand van de Galliërs, de touwtrekvereniging die onlangs uit de as is herrezen.  Daar kon men zijn kracht eens komen meten zoals vroeger het geval was met de kop van Jut, zij het dan dit keer in moderne vorm.
Ook de politiek was present, CD&V pakte uit met een viswedstrijd waar je al veel pech moest hebben als jet geen lekkere cupcake naar binnen kon spelen. Verder waren er meerdere verenigingen die aandacht hadden besteed aan de kleinste marktgangers, de LRV had weer veel bijval met hun ponyritten die heel de dag druk bezet waren en zo te horen was het ook bij de Wereldwinkel de hele dag feest want ze hadden daar speciaal voor de gelegenheid 15 bakken Ravelse Blonde opzij gezet. Dat het daar gezellig was hoeft niet gezegd.
 
Pierenmarkt Ravels_062IMG 2096RAWEPO ook present.
Ook Rawepo was weer aanwezig op deze gezellige markt, onze accommodatie bood onderdak voor de auteurs van “60 Jaar vliegen in Weelde”, maar ook onze fotografen maakten hun rondje om alles vast te leggen op foto.  
 
 

thumb fotograaf

foto's : André Vermeeren © & Luc Jansens ©
 
 
Pierenmarkt Ravels_011Pierenmarkt Ravels_052Pierenmarkt Ravels_070IMG 2337

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren