rapopstap 

Op dinsdag 28 september 2021 opent in Ravels een RAP OP STAP KANTOOR!

Vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur kan iedereen die wil een kijkje komen nemen.

Wat is “Rap op Stap”  

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Sommige mensen zijn niet aangesloten bij een sociale of culturele organisatie en de stap zetten om er lid te worden is soms te groot. Anderen vinden moeilijk de weg naar een reisbureau of springen er niet zomaar binnen, dikwijls om financiële redenen. Sommigen zitten met de vraag of een vakantie of een uitstap wel haalbaar en betaalbaar is ? Net daarom bestaat RAP OP STAP ! Men hoeft geen lid te zijn en men hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!  De deur staat gewoon open , iedereen is er welkom !

Voor wie?

Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan. Beschik je dus over een recent attest voor Verhoogde Tegemoetkoming? Moet je zien rond te komen met een leefloon? Of word je door het Sociaal Huis begeleid in het afbetalen van schulden of zit je in budgetbegeleiding? Werk je in een beschutte of sociale werkplaats of maatwerkbedrijf? Of meen je omwille van je laag inkomen aanspraak te kunnen maken op het aanbod van Rap op Stap? Dan kun je met je vrijetijds- of vakantie-ideeën terecht bij één van de vrijwillige medewerkers.

Locatie?

in het Sociaal Huis, Dreef 19, 2381 Ravels

Openingsuren kantoor?

Elke tweede en laatste dinsdag van de maand van 17.00 uur tot 19.00 uur 

Vrijwilligers?

Voor het openhouden van dit kantoor zijn we ook nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de mensen met een beperkt budget wegwijs willen maken in het vrijetijdsaanbod. Wil je meer informatie of heb je interesse om je hiervoor als vrijwilliger te engageren? Neem dan contact op Frans VERHOEVEN van welzijnsschakel ravels via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op het nummer 014/657685

Het RAP OP STAP KANTOOR in Ravels is maar mogelijk geworden dankzij IEDEREEN VERDIENT VAKANTIE (een dienst van toerisme Vlaanderen), het lokaal bestuur Ravels en welzijnsschakel ravels. Deze laatste heeft hiervoor het initiatief genomen en zal zorgen voor het openhouden van dit kantoor.

Er kunnen zowel vakanties, daguitstappen als sportieve en culture activiteiten geboekt worden in het kantoor. De vrijwillige medewerkers van welzijnsschakel Ravels helpen eventueel ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Men zal er ook terecht kunnen met vragen over de UiTPAS, het culturele aanbod in Vlaanderen, maar ook over de mogelijkheden voor uw vrije tijd  en ontspanning in Ravels zelf en verder uiteraard met alle andere vragen over vrijetijdsactiviteiten en  vakanties. 

Reizen of uitstappen kunnen geboekt worden vanaf de eerste echte openingsdag op DINSDAG 12 OKTOBER VAN 17.00 UUR TOT 19.00 UUR. Maar ook voor meer informatie over vakantie en vrijetijd kan je er terecht.

Meer informatie kan men ook vinden op www.iedereenverdientvakantie.be

We wensen iedereen die gebruik zal maken van RAP OP STAP alvast ontspannende activiteiten , een leuke vakantie, of een leuke uitstap.

Meer informatie:

  • Frans Verhoeven, welzijnsschakel ravels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Patricia Meulemans, communicatieverantwoordelijke Ravels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren