spoorhuis

Na enkele moeilijke maanden kunnen de zaakvoerders Raf en Leentje van het Spoorhuis aan Weelde-Statie weer opgelucht ademhalen.

Woensdag heeft de Nederlandse Raad van State in Den Haag het gewijzigde bestemmingsplan bevestigd en ook de bezwaren van enkele buren verworpen.

 

150 Jaar Bels Lijntje.

Het Bels Lijntje mag dan wel 150 jaar bestaan, het Spoorhuis leek wel een  moeilijke toekomst tegemoet te gaan toen in de buurt enkele mensen verzet aantekenden tegen de horecazaak langs de voormalige spoorlijn aan de rand van de grens België-Nederland.

De zwarte vlaggen stonden te wapperen na de sluiting in afwachting tot de aanpassing van het bestemmingsplan en de opschorting van het vonnis.

 

Vrees voor overlast.

Enkele buurtbewoners klommen reeds vanaf de opening in 2016 in de pen en richten een bezwaarschrift tot de gemeente Baarle-Nassau…  de zaak ligt immers op Nederlands grondgebied. Ze vreesden voor verkeers- en geluidsoverlast  in de buurt.

De gemeenteraad van Baarle Nassau stond echter achter de ondernemers en hadden zelf het bestemmingsplan opgemaakt. 

De ondernemers voelden zich daardoor gesteund en gingen door met een nieuwe aanvraag voor een aangepast bestemmingsplan: geen horeca activiteiten na 23 uur, geen hotel of pension, 54 parkeerplaatsen en aangepaste verkeersmaatregelen zoals de 30 km zone en bloembakken om het verkeer te vertragen.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren