logolvtVanaf 1 mei 2013 word je weer culinair verwend in het Land van Turnhout: voor het derde jaar op rij kan je er terecht voor een culinaire fietsroute. Maar ook de liefhebbers van streekbieren zullen zeker niets te kort komen tijdens de bierproefroute.
In het Land van Turnhout vind je prachtige natuurdomeinen waar je heerlijk kan fietsen en wandelen maar de regio heeft ook heel wat te bieden op cultureel vlak. En wat is er nu beter om net die twee zaken te combineren met eten en drinken? Juist ja...!

lvtTijdens de bierproefroute fiets je langs de nieuwe fietsbrug in Turnhout, steek je in Poppel heel even de grens over en rijd je in Oud-Turnhout langs de mooie Priorij van Corsendonk. De culinaire route neemt je dan weer mee langs het kanaal Dessel-Schoten in Beerse of laat je de hoogste stuifduin van de Antwerpse Kempen zien: de Konijnenberg in Vosselaar.
Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, kan je ook dit jaar weer komen 'bierproeven'. Een aantal cafés in Turnhout, Oud-Turnhout en Ravels bieden een streekbiertje aan met bijhorend hapje. Voor 10 euro koop je 3 bons die je kan omwisselen in een café naar keuze. Je ontvangt een brochure waarin je een overzicht vindt van de deelnemende horecazaken, een omschrijving van de aangeboden bieren en een routekaartje. De route is te koop in alle infokantoren van het Land van Turnhout.
De culinaire route neemt je mee voor een fietsroute van ca. 40 km waarbij je onderweg geniet van een viergangenmenu. Je start in Turnhout voor het aperitief. Vandaar fiets je naar Vosselaar waar je kunt proeven van een voorgerecht en in Beerse maak je een stop voor een heerlijk hoofdgerecht. Eindigen doe je terug in Turnhout voor nog een lekker dessert. De route is te koop bij Toerisme &UiT Turnhout. Volwassenen betalen 35 euro en kinderen onder de 12 jaar 15 euro.

Meer info:

Sietske Caers
clustercoördinator Land van Turnhout
Grote Markt 44, 2300 Turnhout
Tel: 014 40 82 67
GSM: 0479 41 06 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren