korage enjoy quinza

Jaren geleden was er elk jaar een groot korenconcert in onze gemeente waarbij alle koren en soms ook koren uit de regio werden uitgenodigd om een groot zangfeest te organiseren.

Gisterenavond werden we herinnerd aan deze tijd toen zulke zangfeesten nog populair waren.

Volle zaal met kennerspubliek

De Ravelse cultuurtempel GC De Wouwer was ei zo na tot de laatste stoel volzet voor het Drie Koren concert dat het Gemengd Koor Korage ten voordele van Kom op Tegen kanker al lange tijd op de kalender had staan.

Quinza

Het kleinschalige koor Quinza uit Poppel mocht de spits afbijten met enkele evergreens waarna de toon gezet was voor de rest van de avond. Het koor dat bestaat uit een mengelmoes van jong geweld en rijpere stemmen is nog steeds op zoek naar nieuwe leden om hun gezelschap te komen versterken. Dirigente Lisbeth Ruts zal u graag verwelkomen.

QUINZA2024

Enjoy

Na de eerste pauze was het de beurt aan Enjoy die ook een uitgelezen selecte vooral Nederlandstalige songs aan de liefhebbers van het genre brachten. Ook Enjoy is een vooral een “bont” gezelschap dat iets rustiger liedjes brengt onder leiding van Christine den Ouden die jammer genoeg gisteren voor het laatst de leiding nam over haar koor. Het was zo dus ook haar afscheid van een mooie melodieuze tijd.

enjoy

Korage

Als organiserend koor was Korage als laatste aan de beurt met een grote variatie populaire liedjes die allen uiterst bekend in de oren klonen en hier en daar zachtjes werden meegezongen. Korage is een koor dat is samengesteld uit enkele andere ter ziele gegane koren uit onze gemeente. Het oudste lid AloÏs Vinckx is ook het oudste lid als medeoprichter, maar lijkt nog niks van zijn zangtalenten te hebben ingeboet. Ook hier kunnen we spreken van een gevarieerde mengeling van jong en oud die graag samen muziek beleven. Korage wordt geleid door Kristine Mertens.

korage2024

Als apotheose van een geslaagd zangfestijn ten voordele van Kom Op Tegen Kanker deelden de drie koren het podium om samen nog enkele nummers te brengen waaronder het Lied van de Vrede van Jean Sibelius met een originele tekstbewerking van Kristine Mertens en een Afro-Amerikaanse gospel song die door de hele zaal uit volle borst werd meegezongen als waardige afsluiter van een mooie avond vol “feelgood” muziek.

1rawepo cameraFotoreportage Korenconcert Korage © RAWEPO

Samen met Nonkel Fotograag maakte Rawepo foto's en ook opnames van het volledige concert.

1 filmcamera Compilatie 3 korenconcert © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren