kioskfeesten2023 Poppel1 

Geschreven door 'Jan Hoed', maar zonder hoed dit keer!!!

Benieuwd hoe dit kwam...??? Lees dan snel verder... 

'k Was in 1ste instantie niet zinnens te gaan, 't kan nie elke week kermis zijn hé...

Maar ik kan 't ook niet nie goe laten, als 'r in mijn dorp iets te doen is om te gaan kijken, dus Jan Hoed ging op trot. Met de scootmobiel helaas, want de jicht speelde me weer parten. Maar 'Blij dat ik Rij'!

Ik was dus ook niet zinnens er iets over neer te pennen. Maar toen Sam, van de organisatie, me van verre toeriep, met zijn handen voor de ogen een fototoestel gebarend: “Jan....  RaWePo, hé!” kon ik dit niet weigeren... het word simpelweg van me verlangd.

kioskfeesten2023 Poppel3

Bij deze:

Middag: Op het mooi ingedeeld terrein zag ik vooral jonge gezinnen met kinderen... en ook grootouders natuurlijk. De kindjes hadden keuze tot animatie in overvloed maar 'n ritje op 'de stier'' was veruit 't populairst... hiervoor moest je even in de wachtrij. Ook sommige papa's moesten even hun kunnen tonen, maar dan werd de moeilijkheidsgraad een tandje opgeschroefd. Ik kreeg ook de uitnodiging om op te stappen, mor ik mankeer al genoeg, ik heb het aanbod beleefd en wijselijk afgewezen, haha...

Je kon 'r een hapje eten en er was zelfs een heuse cocktailbar...

Plots verscheen entertainer “Zwanzibar” op het podium... in 'n bananenpak. Op luttele tellen had hij zowaar alle kindjes aan 't dansen... hij heeft de feeling, ze hingen aan zijn lippen! Alé... bij wijze van spreken dan, da andere is 'n strafbaar feit.

Het werd 'r me toch een beetje te warm dus ik nam 'n pauze om in de avond terug te gaan.

kioskfeesten2023 Poppel2

Avond: Bij aankomst merkte ik meteen op dat het plein al aardig gevuld was. Geen mensenmassa maar 'n bende goedgehumeurde individuen op z'n 's zondags, goedlachs en goed gekleed. Maar er kwam stelselmatig nog volk bij, het terrein liep aardig vol.

De muziek van coverband “That's Live” was goed gebracht en best opzwepend, niet veel mensen stonden stil en sommigen, zowel jong als oud toverden het grasveld voor het podium om tot een heuse dansvloer. Wat me opviel was het feit dat de bandleden best veel uithouding hadden. Ze speelden de vooravond en avond lang door.

kioskfeesten2023 Poppel4

1 filmcamera Videoimpressie Kioskfeesten 2023 © RAWEPO/JanHoed

kioskfeesten2023 Poppel5En ik.... ik had mijn hoed nog op m'n kop.

Maar..... toen de band, na wat opwarmingsnummers in het genre van wijlen Tina Turner e.d.  het rockgehalte wat opschroefde en plots 'Highway to Hell' van AC/DC uit de boxen liet schallen kon ik me even niet meer beheersen.

Ook al had ik mezelf lang geleden beloofd het nooit meer te zullen doen, ik stond plots als vanouds, met de hoed in de hand, opnieuw te headbangen. 't Ouw zot!!!

En in 'n vlaag van enthousiasme smeet ik met 'n vreugdeworp mijn hoed de lucht in.... maar die kwam niet meer terug???

De omstaanders zeiden me dat de hoed bovenop de kiosk beland was, ik kon het amper geloven. Had ik echt zo hard geworpen? Het was donker, dus ik kon het niet zien. Ik dacht even dat men mij voor de gek hield.

Maar toen ik vanochtend op onderzoek ging stelde ik inderdaad vast dat mijn hoed in hogere sferen verkeerde. 'k Ben dan thuis mijn ladder maar gaan halen...

Want 'Jan Hoed' zonder hoed.... die schrijft niet goed. Volgend jaar ga ik terug, maar dan houd ik het netjes (NOT!)

1rawepo camera Fotoreportage 1e Poppelse Kioskfeesten © RAWEPO

Onze verslaggever Jan  en fotograaf Roger namen voor Rawepo de égards waar en kwamen naar huis met deze fotoreportage.

kioskfeesten2023 Poppel6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren