P1000798

Op zaterdag 16 november nam JSNK – de jeugd van fanfare SNK Weelde – voor het eerst deel aan het Jeugdmuziekfestival.

Dit festival, dat jaarlijks georganiseerd wordt door VLAMO (de Vlaamse Amauteurmuziekorganisatie) biedt jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen een mooie kans om hun muzikaal kunnen te tonen aan publiek en medemuzikanten én hun prestatie beoordeeld te zien door een professionele jury.

Kruim van Antwerpse jeugdorkesten verzameld in Merksplas.

Vanuit de hele provincie Antwerpen verzamelden 9 jeugdorkesten zich in G.C. De Marc/kt in Merksplas om deel te nemen aan dit Jeugdmuziekfestival. Het publiek kon zo de hele dag door genieten van het muzikale talent van de verschillende jeugdgroepen. Om 14.20u mocht JSNK o.l.v. dirigente Yvonne Peters hun plaats op het podium innemen… om meteen vanaf de eerste noot alle aanwezigen te verrassen met hun fantastische concert! Het publiek en de jury waren onder de indruk van het zorgvuldig gekozen programma met vlotte, entertainende muziek en de schitterende muzikale uitvoering hiervan! Ook voor de show en omkadering werd geen enkele moeite gespaard, wat eveneens op veel enthousiaste reacties kon rekenen! 

76676830 10217530656597242 6601447815799373824 o

Impécable, zoals ze in het frans zeggen...

De beoordeling van de jury was er dan ook één om absoluut trots op te zijn! “Een Rolls Royce van een jeugdorkest met een uitstekende chauffeur!” was één van de eerste complimenten die JSNK en dirigente Yvonne Peters in ontvangst mochten nemen. “Ongelooflijk”, “een orkest waarbij iedereen, heel jong en iets minder jong, alle kansen krijgt”, “zoveel enthousiasme en goesting op een podium”, “zoveel verschillende stijlen, telkens in de juiste sfeer gebracht”, “wat een techniek”, “solisten met durf en het is nog goed ook”,… waren maar enkele van de prachtige jurycommentaren die volgden.

P1000793

Beste Totaalconcept onder uitmuntende leiding.

P1000789En deze schitterende beoordeling was nog niet alles! JSNK werd welverdiend extra in de bloemetjes gezet met de prijs die VLAMO origineel zou uitreiken voor het best uitgewerkte thema… De jury vond ‘Beste thema’ echter te beperkt voor de prachtige prestatie van JSNK en koos voor de uitbreiding naar ‘Beste totaalconcept, jonge solisten en enthousiasme’, een prijs die JSNK dankbaar in ontvangst nam.

De fanfare van Weelde beseft erg goed dat de jeugd de toekomst is en zet dan ook al jarenlang in op jeugdwerking en professionele begeleiding van alle jonge muzikanten. De bijzondere rol van Yvonne Peters als drijvende kracht is hierbij absoluut niet te onderschatten! SNK is dan ook terecht trots op deze prestatie van de jeugd en wenst alle JSNK’ers en Yvonne Peters van harte proficiat!

 

P1000786 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren