5e farmfestival

Wie vijf jaar geleden had voorspeld dat op 29 juni 2019 het vijfde Farmfestival zou worden georganiseerd was waarschijnlijk voor gek verklaard….. Dat zootje ongeregeld zou dat geen vijf jaar volhouden.

Toch is het aanstaande zomer zover, het Farmfestival is aan haar vijfde editie toe. En De Zingende Zaag staat sterker dan ooit tevoren, dit vijfde festival wordt een eerste mile stone om te onthouden.

2019 Inkom 1

19:30 - Huisband: De Zingende Zaag.

Om deze feestelijke editie te starten konden ze moeilijk langs de huisband, het is al een traditie geworden in de vorige vier edities en van deze beproefde formule wordt ook dit keer niet afgeweken. De Zingende Zaag zal de aftrap geven om 19:30h met hun gekende repertoire.

We hoorden nog niks over de samenstelling van de Zingende Zaag band anno 2019, elk jaar is er wel hier en daar een wijziging of aanpassing. We rekenen er echter op dat ze ons weer aangenaam zullen verrassen.

zingendezaag

21:00 - Time Bandits.

Alides en zijn Tijdelijke Boeven worden na de Zaag verwacht met een mengelmoes van hun befaamde electro disco funk, maar we kijken ook uit naar nieuwer werk en enkele fantastische covers van “the man with the golden voice”. 

timebandits1

Met zijn groep “TIME BANDITS” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.

22:30 - Jean & les Flamands

Achter de schermen van de muziekwereld der lage landen werkt “De Jean” al jarenlang onopvallend aan de zijde van ontelbare artiesten. Zijn invloed is enorm en zonder hem had het muzikale landschap er volledig anders uit gezien. De laatste jaren wordt het “De Jean” echter zeer moeilijk gemaakt door de enorme marketingmachine genaamd “The Big Business Music Industry”.

jean 

In zijn strijd tegen alle goedkope en bodemloze fletse popliedjes ging de messias van het Nederlandstalige lied op zoek naar een oerdegelijke rockband om zijn boodschap uit te dragen. Muziek moet eerlijk zijn èn muziek moet recht uit het hart komen. Na een lange zoektocht vond hij vijf apostelen die perfect voldoen aan het profiel. De vijf jongens werden in afzondering geplaatst en ondergingen een drastische hersenspoeling. Zo ontstond ‘Jean & Les Flamands’! 

Jean & Les Flamands brengt u het verhaal van de legendarische Jean, gekoppeld aan een zeer sterke muzikale set bestaande uit oerdegelijke Vlaamse en Nederlandse songs die in het collectief geheugen gegrift staan. Hun missie: ‘leer het volk terug hun eigen mooie liedjes zingen’. Het zal niet gemakkelijk worden want de muziekbusiness doet er alles aan om “De Jean” te vinden en hem van deze wereld te doen verdwijnen. Jean leeft dan ook al jaren ondergedoken, met als enig teken van leven de instructies en de opgelegde playlist die Les Flamands met regelmaat op een gele briefkaart van hem ontvangen. 

Hou de mythe levend, ga de strijd mee aan met Jean & Les Flamands!

jeanetlesflamands

--:--  DJ Out-A-Sight Allstars

Na het live muzikale geweld wordt de avond verder gezet door de DJ set van Out-A-Sight Allstars.

En dan begint de avond nog maar pas…….

 

De kaarten zijn vanaf 9 maart 2019 verkrijgbaar op de bekende adressen.

Schoenmakerij LUK - Grotebaan 31, Ravels

Zingende Zaag - Meir 33, Weelde

Ma, do vanaf 20:00u
Za vanaf 17:00u

Café Van Dun, Ravels-Eel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren