20181103 Night of the ZZ 021

Het is alweer gedaan, weer twee jaar wachten vooraleer the Night of the Z@Z@  weer langs komt.

De bezoekers van deze 8e editie waren het er alweer over eens, na een rustige opwarmer ontplofte de Wouwer na de pauze met de country nummers en de “Foute Party”.

8e Editie .... de beste ??

Terwijl de lichtjes op de pupiters nog dimmen, stappen de muzikanten in een mysterieus blauw licht de bühne op…. allemaal naar hun eigen stekje.

Ondertussen klinkt slagwerk op de achtergrond als aankondiging voor het eerste nummer van de avond, Eye of the tiger. Het spektakel zal niet meer stoppen tot we vannacht in bed liggen en nog steeds “Leef” in onze oren horen nazinderen.

Net als alle andere edities is het weer één lange rollercoaster van zorgvuldig uitgekozen muziek die de muzikanten van SNK en JSNK past alsof ze het al jaren doen…. (ja dus …. en dat is te merken)

Dit keer was er ook een streepje Jazz verwerkt in de playlist. Dat stuk nam Alina voor haar rekening met een zwoele stem, terwijl de solo’s in het orkest opveerden met de sax,  trompetten, trombones en ander koperwerk.

Bij het alom gekend nummer van Björk was het echter niet zo “QUIET” als de doorsnee en aandachtige toeschouwers wel hadden gewild, maar dat is wellicht teveel gevraagd van jan publiek. Die komt voor een leuke avond uit en wil tussendoor nog wat waar krijgen voor zijn geld. 

Percussion op zijn best.

Enkele edities geleden, als we ons niet vergissen in 2011 zagen we voor het eerst de mannen van Percussive. Toen waren ze nog met vier, dit keer stonden ze met z’n drieën op de vuilbakken te meppen in een ritmesectie dat bijna niet te volgen was. Dat stuk hadden we dus al wel eens gezien, maar wat daarna kwam met hun X-large Xylofoon sloeg alles. Naast een ongelooflijke zin voor humor klopte alles muzikaal voor 100% en werd het een watervalletje van goed humeur met nostalgische invalshoek. Later op de avond kwamen ze nog eens terug met een geweldig of was het een “gewelddadige”  drumsessie op een duo-drum.

20181103 Night of the ZZ 058

“Rappen” in de Wouwer.

Rappen was in de Z@Z@ geschiedenis nog een onbeschreven blad, maar daar hebben Laura en Jens, maar ook de nieuwe ster aan het SNK firmament Jarne en Alina verandering in gebracht. Plots werd het “marginale” genre van jaren geleden hip en buitengewoon muzikaal in de bekwame handen van de SNK’s Masters of Ceremony. 

Dance Medley & Bruno Mars

Els en Alina namen samen met Laura, Heidi en Bieke de dance medley voor rekening terwijl de backing vocals Jaro Verstappen, Kaat Pelkmans en Amber Hulselmans  er nog de nodige choreoo’tjes aan toevoegden. 

Van de dance medley naar Bruno Mars was maar een klein stapje maar wat dan gezegd van de Grease meezingers… Jens kon alweer op “Gillende Fans” rekenen en Laura en Alina sloten af met Summer Nights.

20181103 Night of the ZZ 094

 DEEL 2

Deel twee stond grotendeels in het teken van het Nederlandstalige genre, maar ook Ed Sheeran kon niet zomaar worden gepasseerd. Tom bracht een mooie versie van “Shape of you” en Alina deed ons met haar rode manen denken aan de true and only “Galway girl”.

Eighties block

Het obligate stuk nummers uit de jaren tachtig kon niet ontbreken. Met de begingeneriek  van de meest foute serie aller tijden” The A-Team”  werd gestart ….. daarna volgde het wervelende “Maniac” door Alina en zo ging het een kwartiertje door en kregen we zelfs de legendarische “Ghostbusters” op het podium. Met de Final Countdown en heupwiegende danseressen van piepjong naar “minder piepjong”  eindigden Jens en Bert sereen met “Nothing’s gonna change” .

20181103 Night of the ZZ 105

HIIIIEEE HAAAA

Wie kan er rustig blijven op evergreens als “Sweet home Alabama”, Rosegarden” of Country Roads”….  Aha, daar zijn we het dan toch over eens. Niemand bleef onberoerd bij meezingers van dit kaliber en de eerste polonaises kregen vorm.

20181103 Night of the ZZ 238

En dan moest het beste nog komen …

Na de cowboy songs trokken we met z’n allen de grens over, naar onze Noorderburen. Jens en Roland zijn de ongeslagen meesters van dit genre dat abnormaal geliefd is onder de Z@Z@-bezoekers....  “Een eigen huis….. Rosanna…. Als de morgen is gekomen”, ze rolden als zoete broodjes over de toonbank en toen kwam ons meest geliefde Z@Z@ moment van  2018. 

Met “LEEF” overtroffen zowel de muzikanten als het publiek en zanger Roland zichzelf. Het nummer dat zowel euforisch als emotioneel is  brak alle decibelrecords en mocht gerust nog enkele strofen meer gekend hebben. 

Hommage aan ABBA

Met een ABBA medley kan je ook nooit iets mis doen zullen ze bij SNK hebben gedacht…. Maar dan moet het wel goed zijn. En gelukkig was het ook goed! 

Els, Laura en Jens, voor deze gelegenheid bijgestaan door Filip lieten de melodieën van de Zweedse topgroep uit de zeventiger jaren nogmaals weerklinken als nooit tevoren in GC De Wouwer. Dancing Queen, Super Trouper, Gimme… Gimme, Mamma Mia , Waterloo….. niemand die zich afvroeg waar deze songs vandaan kwamen, want  ABBA melodieën zijn in ons gemeenschappelijk geheugen gegrift, van jong tot oud.

20181103 Night of the ZZ 106

Bal Marginal

Aan het eind van deze Z@Z@ editie diende er nog wat stoom te  worden afgeblazen, en hoe kan dat beter dan met wat “marginale” liedjes uit de oude en iets jongere muziekdoos. 

De eerste tonen weerklonken van “Onbewoond Eiland” en ’t was al van da…. Iedereen kende dat toch nog van buiten zeker …. Tot de rode buzzer weerklonk, spijtig toch hé….  Alle toppers van de foute party volgden elkaar in snel tempo op tot het “Vliegerlied” stilaan het einde aankondigde van een avond top entertainment….. Met zijn allen zong het publiek uit volle borst(en) mee, een beetje verdrietig dat het alweer was afgelopen.

Niet getreurd echter, binnen 2 jaar is SNK weer daar met de 9e Editie van ”The Night Of The Z@Z@”

1rawepo cameraFotoreportage Z@Z@ 2018Z@Z@ 2018   |  © RAWEPO

20181103 Night of the ZZ 156 

De filmreportages zijn nog niet klaar…..   dat heeft meer voeten in de aarde, kom daar binnen een paar dagen maar eens voor terug…. We zullen hier hopelijk later op de dag wel een teasertje plaatsen met het leukste stuk uit deze editie.

Blauwe LED licht  ?  niet OK

Het blauwe LED licht was misschien wel leuk voor het publiek, toch is het voor ons niet echt een meerwaarde om een filmreportage te maken. Tijdens vele nummers is het quasi onmogelijk om een deftig beeld te maken, niet met een fototoestel, maar ook niet met een 4K camera. 

Overdaad schaadt zou hier een mooie spreuk kunnen zijn, maar ja…. Er moeten prioriteiten worden opgesteld.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren