parkingrock1b

Op de parking van jeugdhuis De Sjepap vond zaterdag al voor de 14de keer het festival Parkingrock plaats.

Wat ooit begon als een bescheiden muziekavond is ondertussen uitgegroeid tot een heus dorpsfestival. Zoals altijd kozen de organisatoren van het jeugdhuis voor een mix van opkomend talent en bekendere artiesten.

14:30 start van een denderend festival tot laat in de avond....

 

The Caboodles gaven om 14.30 u. het startschot. Deze lokale band speelde aanstekelijke rock ’n roll en rockabilly en kreeg heel wat lovende commentaar van de eerste aanwezigen. Daarna stonden er met Mantis en Fornet twee groepen van het hardere genre op het Weldse podium. Vervolgens bracht The LVE de parking in hogere sferen met hun dromerige sound.

De hoofdact dit jaar was Jasper Erkens, bekend van de hits ‘waiting like a dog’, ‘nothing could stop us now’ en ‘hop on the rythm’. Erkens stond voor de gelegenheid met een full band op het podium en bracht een strakke set die door heel veel aanwezigen erg gesmaakt werd. 

parkingrock1

Nadien kwamen met Birth of Joy en Mood Collector de meer aanstekelijke en dansbare groepen aan bod. De eerste band deed zijn stevige live reputatie alle eer aan en bracht een mix van psychedelische rock, punk en stonerrock. Nadien zette Mood Collector met swingende wereldmuziek, reggae en ska de parking in vuur en vlam. Op deze zwoele zomeravond werd het een waar dansfeest, waar DJ Funkie Frankie  handig op inspeelde om de Parking tot sluitingstijd uit de bol te laten gaan.

Mede door de inzet van talrijke vrijwilligers werd het met andere woorden een geslaagde editie, temeer omdat het festivalterrein gezellig was ingekleed, met o.a. een cocktailbar, een food truck en een zomerterras. Ook de lokale zelfoogsttuin ‘groentegeweld’ zorgde met hun eetstand voor een echte "Weldse" maaltijd. 

Dat belooft voor de jubileumeditie van volgend jaar!

1rawepo camera    Fotoreportage Parkingrock 2018  |   © RAWEPO - Joris Cnaeps

parkingrock1a

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren