IMG 7064

Gezelligheid troef afgelopen zaterdag in de Meir in Weelde. Daar werd het 4de Farm Festival een voltreffer nadat het op gang werd gezet door de onfortuinlijke Ronny Willems die zijn Zingende Zaag collega's op ludieke wijze groen licht gaf.

IMG 7016Tradities zijn er om in ere te houden en dus opende het festival ook nu met De Zingende Zaag. En het moet gezegd, na alweer enkele wijzigingen in de bezetting, hebben de mannen hun niveau aardig weten op te krikken. Het publiek was duidelijk in zijn nopjes met deze opwarmer van de avond. Luk Van Gils en volgelingen brachten een uitgelezen mengeling van legendarische covers.

 

 IMG 7023

Aansluitend kwamen The Caddilacs nog eens op de bühne voor een eenmalig reünieconcert. Deze in 1974 opgerichte band met leden uit Weelde en Baarle Nassau lieten het publiek volop swingen met hun nog steeds uitmuntende rock 'n roll.  Even waanden we ons terug in een van de overvolle parochiezalen en tenten uit midden jaren 70. Dat op kwaliteit geen leeftijd hoeft te staan werd nog maar eens bewezen.IMG 7027

 

 

Reminder was de derde act van de avond. Deze Nederlandse groep uit Hilvarenbeek en omstreken, eerder al eens te gast op het erf van de familie Seegers, was werkelijk een lust om naar te kijken en luisteren. IMG 7048Met de mix van hun traditionele voorkomen, hun snareninstrumenten als de mandoline, banjo, gitaar en contrabas, en hun uitstekende stemmen kregen ze iedereen op hun hand. De aanwezigen gingen volop mee in hun avontuur vol Amerikaanse plattelandsmuziek en overheerlijke Blue Grass. IMG 7045In hun repertoire zat ook veel meerstemmige zang, ook hiermee kregen ze het volk vlotjes op hun hand. Top !

 

 

Afsluiten werd er gedaan met Rich Danny and the Wealth. Deze muzikale toppers hoeven geen betoog meer. Hun optredens worden steeds gevolgd door een groep vaste fans en de jubileumconcerten die ze vierden deed de zaal van Sint Jan in Weelde telkenmale bomvol lopen.IMG 7090 Ook nu kregen onze lokale helden weer alle lof, ondanks een aarzelende start die te wijten was aan wat technische (monitor) problemen. Eens die verholpen stond het erf in vuur en vlam, zeker toen het recente "Never get old” van Nathaniel Ratliff uit de speakers knalde. Het was pas na tweeen toen de stemmen van Heidi en Patrique zwegen en de groep besloot hun publiek nachtrust te gunnen. Alweer hadden de afwezigen ongelijk.

 

Zeker het vermelden waard is ook Funky Franky, de Turhoutse deejay die letterlijk nog plaatjes draait. Oude plaatjes dus die deze jongeling op zijn totaal eigen wijze op de menigte loslaat. Zondermeer leuk om hem aan het werk te zien.

 

De 4de editie van het Farm Festival was uitermate geslaagd. Alle tickets gingen vroegtijdig de deur uit, maar vooral muzikaal was deze avond hoogstaand. Dit smaakt nu al naar een knallende eerste jubileumuitgave in 2019 !

 

FOTOREPORTAGE : 4de FARM FESTIVAL Weelde (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren