snk antwerpen1

In het kader van het muziekproject  “En Plein Public” in Antwerpen was SNK Weelde zondag uitgenodigd om een live optreden te verzorgen vanop de Grote Markt, in de schaduw van ’t Schoon Verdiep en de OLVrouwe kathedraal.

Deze eer verdienden ze door de mooie prestaties die ze in Vlaanderen hebben behaald met vooral  jongere muzikanten.

snk antwerpen3

Jammer van de windvlagen.

Wie de Grote Markt in Antwerpen kent, weet dat die soms geplaagd kan worden door stevige rukwinden die vanaf de Schelde het Marktplein kunnen teisteren. Jammer genoeg stond het stadspodium opgesteld in één van de hoeken die erg gevoelig zijn aan de wind. Met instrumenten die niet elektronisch werden versterkt ging bij de talrijke stevige rukwinden wel eens een stuk van de muzikaliteit verloren, nog niet gesproken van de impact die dit historische marktplein wel niet maakte op de muzikanten zelf.  Velen waren danig onder de indruk om in de schaduw van de imposante kathedraal te mogen optreden.... en je zou voor minder.  Zelfs wij kregen er kippenvel van.

We zouden het goed kunnen begrijpen als dit zou gepaard gaan met klamme handen, zelfs de toeschouwers waren zenuwachtig. Veel van deze toeschouwers waren speciaal vanuit onze gemeente gekomen om de fantastische fanfare in dit kader te zien optreden.

snk antwerpen2

VLAMO

De vele prijzen die SNK Weelde de laatste jaren in de wacht sleepten waren niet vreemd aan deze uitnodiging om de concertenreeks te openen die vier weken lang de Grote Markt zal beheersen.

Met een mengeling van moderne en opzwepende muziek van de James Bond Themes, De Beatles Medley, nog een beetje Queen en afgewerkt met Justin Timberlake slaagden ze er in om de wandelaars die op een zondag de Grote Markt aandoen te laten stilstaan om even te genieten van het concert. Geen wonder dat na afloop de muzikanten bedankt werden met een staande ovatie.

Als u een groot deel van het concert wil zien, kan u er gerust even bij gaan zitten, Rawepo was ter plaatse en blikte bijna het volledige concert in voor de thuisblijvers.

U kan er nu rustig van genieten zonder de koude wind....via onderstaande videoreportage.

 

filmpje kijken  Filmreportage  SNK Concert (45min)  © RAWEPO 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren