lesplaatsconcert AMWN2017
Gisterenavond was het druk in de binnenplaats van de kleuterschool De Verrekijker te Weelde.

Het was immers de dag van het lesplaatsconcert van de muziekacademie, beter gezegd “de Academie voor Muziek en Woord”. Tijd voor alle leerlingen om hun talenten te tonen op gebied van zang en instrumenten.

 

Veel enthousiasme op HEIJAMANO concert. 

jaarconcert academiedef 2017Als thema voor het concert werd Heijamano gekozen, het is een werk van componist Bert Appermont. Het is een populair lied bij kinderkoren en het gaat over de vier natuurelementen of oerkrachten: aarde en water, vuur en lucht.

 

Yvonne Peeters nam de taak als presentatrice op zich als leerkracht algemene muzikale vorming, samenzang en koperblaasinstrumenten en praatte de verschillende optredens aan elkaar, en probeerde ondertussen ook de kinderen rustig te houden die vooral ongeduldig waren voor hun eigen optreden. 

Vooral het ongebreidelde enthousiasme viel op bij de zanggroepen die aan bod kwamen. De meesten gingen er vol voor en de pret was duidelijk af te lezen op hun stralende gezichten bij de samenzang.

We konden horen welke vorderingen er gemaakt worden in verschillende leerjaren, maar het was in ieder geval hartverwarmend om zien hoeveel pret er wordt beleefd aan deze muzikale vorming van onze jeugd. 

 

amwn1 amwn2

Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen

De ”Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen g.o.l.” is een door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs erkende en gesubsidieerde school, die kadert in het Deeltijds Kunst Onderwijs (DKO).

Wij bieden (naschoolse) lessen en cursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen in zes aangesloten gemeenten: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Ravels, Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel. Hiermee bestrijkt het werkingsgebied van de academie een belangrijk deel van de regio Noorderkempen. Het is dan ook ons hoofddoel om in deze regio voor iedereen bereikbaar, betaalbaar en kwaliteitsvol kunstonderwijs aan te bieden.

Bovendien is de academie ook actief in het lokale socio-culturele leven, door het inrichten van concerten, samenwerking met het lokale verenigingsleven, en deelname aan verschillende gemeentelijke manifestaties.

amwn3De academie werd in 1981 opgericht als een vzw, maar in 2003 werd de samenwerking tussen de aangesloten gemeenten vastgelegd onder de vorm van een “Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam” (g.o.l.), dit vanwege de (unieke) en grensoverschrijdende samenwerking met een Nederlandse gemeente, Baarle-Nassau.

Sedertdien werken wij stelselmatig verder aan de kwaliteit en de uitbouw van het aanbod: tijdens de laatste jaren werden verschillende nieuwe initiatieven en cursussen opgestart, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

 

1rawepo cameraFotoreportage Lesplaatsconcert  AMWN Weelde © RAWEPO

amwn4

 

Filmreportage Lesplaatsconcert  AMWN Weelde © RAWEPO

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren