SNK Vlamo2017

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 was het zover, finales voor de Vlamo solisten.

De Finalewedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO! De Kampioenen en Vicekampioenen uit elke Vlaamse provincie verzamelden hiervoor in het Lemmensinstituut in Leuven. Alle ingrediënten voor een spannende Finalewedstrijd dus!

 

Lang traject afgelegd voor finales.

Aan de Finalewedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO ging al een heel traject vooraf. Samen met hun leerkrachten bereidden onze jonge SNK’ers zich voor op hun deelname aan de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO in februari dit jaar. Ze behaalden daar schitterende resultaten en brachten in de verschillende afdelingen maar liefst 8 (!) titels van Kampioen en Vicekampioen mee naar Weelde! Deze prachtige titels leverden bovendien – mits een score van minimum 80% – ook een bijhorend ticket voor de Finalewedstrijd in Leuven op!

 

Professionele beoordeling in Lemmensinstituut te Leuven 

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 was het dan zover voor onze acht jonge SNK’ers: de VLAMO Finalewedstrijd! De Kampioenen en Vicekampioenen uit elke Vlaamse provincie ontmoetten elkaar in het Lemmensinstituut in Leuven en waren allen vastberaden om ook hier voor de professionele jury het beste van zichzelf te laten horen!

 

Superweekend voor SNK

P1110403P1110406Het werd een superdruk weekend voor onze SNK’ers met de Finalewedstrijd én het Jaarconcert ‘Sax(es) on Fire’ van SNK Weelde op zaterdagavond, maar zij lieten stuk voor stuk zien dat zij uit bijzonder goed hout gesneden zijn en slaagden erin om tijdens deze Finalewedstrijd de verwachtingen méér dan in te lossen!
De Koperblazers mochten de spits afbijten en onze deelnemers in derde afdeling zetten al meteen de toon: Jarne Timmermans werd Kampioen met een score van maar liefst 90,5%, en ook Klaas Van Gils deed het heel erg goed met een puntentotaal van 88,5% en een welverdiende derde plaats!
In tweede afdeling zetten Branko Pinet en Lucas Van Gils deze trend verder: Branko behaalde de Kampioenstitel met niet minder dan 95%, Lucas deed het geweldig met 91,5% en – net als broer Klaas – een prachtige derde plaats!
In eerste afdeling was Robbe Schrauwen de enige SNK’er die de kleuren van SNK verdedigde en ook hij deed dit uitstekend met als beloning een zeer knappe 87%!
P1110414P1110412Ons euphoniumduo Guy Woestenburg en Michiel Van Dyck kwam in de afdeling Uitmuntendheid aan bod en wist ook hier een podiumplaats te bemachtigen: een derde plaats met maar liefst 91,5% voor Michiel en Guy!
Tot slot kwam Guy Woestenburg ook nog als solist naar voren. Hij deed het voortreffelijk en haalde in Ereafdeling een score van 89,5% én de titel van Vicekampioen!
Fantastische prestaties die ’s avonds bekroond werden met het schitterende Jaarconcert ‘Sax(es) on Fire’ van de hele SNK!
Na die geweldige zaterdag lag de lat bijzonder hoog voor Laura Frijters, die als enige SNK’er deelnam aan de Finalewedstrijd voor Houtblazers op zondag. Maar ook Laura deed het uitstekend en werd hiervoor beloond met een zeer knappe 88% in de afdeling Uitmuntendheid.

 

SNK terecht trots op prestaties van haar muzikanten.

SNK is zeer trots op de prachtige prestaties van haar muzikanten tijdens deze Finalewedstrijd van VLAMO. Bovendien mag ook de rol van Yvonne Peters, dirigente van SNK Weelde en zeer deskundige leerkracht koper, hier zeker niet onbenoemd blijven! Het is enkel en alleen door de combinatie van talent, veel en hard oefenen én een professionele begeleiding dat prestaties als deze mogelijk zijn! Wij willen Yvonne dan ook graag van harte feliciteren met haar harde werk en deze fantastische resultaten!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren