blue jeans 
Het was altijd een verrassing welke muzikant er bij de jamsessies van Café Blue Jeans bij was, maar dat hield ook bekende muzikanten er niet van zich op het podium aan te sluiten.
Na drie jaar is het morgen (18 december 2016) toch echt de laatste keer voor deze muzikale happening.
 

Jan Pistorius & Alides Hidding

De jamsessies worden geleid door Jan Pistorius uit Poppel. Alides Hidding, leadzanger van de Time Bandits, was altijd en is ook morgen één van de drijvende krachten.
Aanvang: 16.00 uur. Rond 20.00 uur is het afgelopen. De entree is gratis en de consumpties zeer betaalbaar. 
 

Verrassing

Voor de rest is het afwachten wie er morgenmiddag het publiek op onvervalste rock en blues trakteert. Dat verrassingselement leverde eerder super optredens op waaronder meerdere malen die van Jeff Brown, leadzanger van de Engelse rockband The Sweet, bekend van grote hits in de zeventiger en tachtiger jaren vorige eeuw. Maar ook Jan de Bruyn, Terry Tahamata (ex-bassist van Julian Sas, Rob Orlemans van Past Midnight en vele anderen gaven zich verloren in de smeltkroes van muzikanten en muziekgenres, tot grote vreugde van het publiek.
 

Weergaloos

Café Blue Jeans bleek ook regionaal talent in jamsessies een podium te kunnen geven. En zonder spijt, want ze waren weergaloos. Robert Smith van de Robert Smith Bluesband was er, Stappie (rock),  Roland Verstappen die Nederlandstalig repertoire ten gehore brengt en ook Luk Van Gils, de Ravelse schoenmaker. Hij brengt folk. 
 

Laatste keer

Dat de jamsessies stoppen, is een voorbode van de sluiting van Café Blue Jeans op 31 mei 2017. Van 1999 tot en met 2016 ontving Blue Jeans meer dan duizend optredens en was het de gastheer voor prestigieuze cash of coverbands waaronder voorrondes in 2014 en 2015 maar ook voor evenementen zoals het Rogerfest.
 

Waardig afsluiten

Maar Café Blue Jeans zou Café Blue Jeans niet zijn als het in het laatste half jaar van zijn bestaan niet nogmaals aan de muzikale bel zou trekken. Op zondag 22 januari 2017 staat er een optreden van The Vomits op het programma en op zaterdag 12 maart 2017 is het café als ‘uitspanning’ opgenomen in de kroegentocht. Na de sluiting zal Jan Pistorius zich meer gaan toeleggen op zijn eigen band. Karel van Loon, exploitant van Café Blue Jeans, heeft een indrukwekkende horecacarrière achter de rug: 38 jaar in muziekcafés, te weten De Tapperij in Baarle-Hertog en de laatste achttien jaar Countrycafé en nadien Café Blue Jeans in Ravels. Van Loon gaat zich in 2017 op muziekmanagement richten.       
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren